Minipizza 2

Blåmuggost – god tilskudd til varm mat

De aller fleste tenker nok på muggosten som en delikat, kremet ost som spises med brød og kjeks eller til frukt som for eksempel pærer. Men – om du vil imponere middagsgjestene så er den et svært godt tilskudd i varm mat.

Publisert

Svineburger med Blå Castello og Coleslaw.

Blå Castello gir en rund og karakteristisk smak til for eksempel sauser, gratineringer og dressinger, eller til bakte poteter og stekt kjøtt. Muggoster kan oppleves som sterke når de spises kalde, men når de varmes opp endrer de smakskarakter, og smaken blir både mild og snill. En deilig prikk over i’en.

Mats Bunæs.

Svineburger med Blå Castello og Coleslaw

Kokken Mats Bunæs deler sine beste oppskrifter, og anbefaler først og fremst en deilig svineburger med Blå Castello og Coleslaw.

– Her har du en sikker vinner. Pulled Pork er det siste store på middagsbordet her i landet, og middagen blir både ny og spennende, sier Bunæs.

Dette trenger du (4 stk):

Burger

1 pakke pulled pork (kjøpes ferdig i butikk)

1 ss røkt paprikapulver (eller vanlig)

1 fedd hvitløk

1 ts cayennepepper

1 ts sennepspulver

1 dl eplemost

Salt og pepper

3 ss barbequesaus

Coleslaw

1/2 liten hodekål

2 ss majones

1 ss crème fraîche

50 g Blå Castello

2 ts Worcestersaus saus

En klype tørket timian

Salt og pepper

Fremgangsmåte: Legg svinekjøttet i en ildfastform og ha på paprikapulver, hvitløk, cayennepepper, sennepspulver, samt salt og pepper. Gni inn kjøttet med barbequesaus og hell eplemost over. Stek det hele under lokk i ovn på 180 grader i 20 minutter, eller grill den om du har grillen klar. Majones, Blå Castello og créme fraîche røres sammen med salt, pepper og en god del worcestersaus som blandes med finstrimlet kål.

Castello Minipizza

Castello Minipizza.

Ønsker du deg en rett som er annerledes, enkel å lage og svært god på smak, anbefaler Bunæs Castello Minipizza. – Denne pizzaen har vært en suksess på menyen på min restaurant. Ukjente smaker for mange, men spennende – ikke minst som et alternativ til hva folk vanligvis forbinder med en pizza, sier Bunæs.

Dette trenger du (10-15 stk):

Fyll

150 g chorizo

1/2 squash

2 stk fersk mozzarella

1 stk Blå Castello

Bunn

500g mel

4 ss vann

25 g gjær

0,5 dl olje

10 g salt

Tomatsaus

1 boks knuste tomater

1 neve fersk oregano

1 ts sukker

2 ts hvitvinseddik

2 stk knuste hvitløkfedd

2 ts olivenolje

Salt og pepper

Fremgangsmåte: Elt deigen og tilsett oljen litt etter litt til deigen er glatt og senete. Dekk til med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Legg tomatene i en sikt og sil ut mesteparten av fuktigheten.Rør inn resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Skjær chorizo og squash i halvsirkler og stek sammen i varm panne til de har en gylden farge. Deretter kjevles det ut 2-3 store pizzaer som skjæres ut i minipizzaer på ca 10 cm i diameter. Forstek bunnene i varm ovn på 250 grader på bakepapir til de såvidt begynner å løfte seg. Tilsett ca 1 ss med tomatsaus og en halvpart hver av Mozzarella og Castello før du danderer med chorizo og squash. Pynt gjerne med en liten kvist med oregano og stek i ovnen til bunnen er gyllen og osten smeltet.

Powered by Labrador CMS