Arctic Supreme fiskere

Arctic Supreme – førsteklasses fisk fra havet

Arctic Supreme er det nye kvalitetsmerket på den fin og fersk fisk av ypperste kvalitet. All fisk merket Arctic Supreme er linefanget, fisket av utvalgte fiskere og skånsomt behandlet i alle ledd; det nærmeste du kommer selvfanget fisk.

Publisert

Arctic Supreme er et kvalitetsmerke utviklet av Norway Seafoods i samarbeid med håndplukkede fiskere. Norway Seafoods sin historie går tilbake helt til 1876. Mye har skjedd siden da, men den brennende interessen for fisk er fortsatt sterkt til stede. I dag er Norway Seafoods stolt av å være en av Europas ledende leverandører av hvitfiskprodukter til hele verden, heter det i en pressemelding.

Ypperste av fersk kvalitetsfisk

«Skånsom behandling i alle ledd sikrer førsteklasses fisk, og med Arctic Supreme er vårt mål at flere skal kunne nyte det ypperste av fersk kvalitetsfisk. Derfor har vi gått tilbake til fangstleddet og utviklet Arctic Supreme, i tett samarbeid med fem håndplukkede linefiskere. Dette er fagfolk som fisker med stolthet, og som legger sjela si i å levere råstoff med fantastisk kvalitet – hver gang», heter det videre i pressemeldingen.

Må behandles skånsomt

– Over 100 års erfaring har lært oss mye om håndtering av fisk. Fisk er et delikat råstoff som må behandles skånsomt for å bevare sin optimale kvalitet. Små linebåter og mindre fangster er kanskje mer arbeids- og kostnadskrevende, men det gir oss førsteklasses produkter som vi er stolte av å selge, sier Frode Mikkelsen, salgs og markedsdirektør i Norway Seafoods.

All fisk er linefanget

All fisk merket Arctic Supreme er linefanget. Denne fangstmetoden regnes for å være en av de mest skånsomme. Den bevarer kvaliteten på fiskekjøttet, og fileten blir gjerne hvitere og fastere enn ved andre fangstmetoder.

Fisken dras ombord en etter en, og bløgges umiddelbart. Deretter legges den direkte i rennende sjøvann før den går over i kar med is og sjøvann. Dette sikrer optimal nedkjøling av fisken ned mot 0 °C.

Små båter og nærhet

Små båter og nærhet til de beste fangstområdene gjør at vi alltid kan garantere at det går under 12 timer fra fisken er fanget, til den ligger ferdigpakket på is i kasse. Nedkjøling og uavbrutt kjølekjede er helt essensielt for at den som kjøper fisken skal oppleve samme kvalitet på fisken som fiskeren.

– Det unike med Arctic Supreme er at hver enkelt fisk er merket med bilde av fiskeren og kan spores tilbake til fiskebåten ved hjelp av en QR-kode! Skanner du koden med mobilen, kommer du direkte til Arctic Supreme sin nettside. Her finner du mer informasjon om fiskeren og fangstområdene. Samtidig kan du holde deg oppdatert på livet på havet gjennom bilder som fiskerne legger ut, sier Renate Birgitte Pedersen, prosjektleder hos Norway Seafoods.

Utvalg og tilgjengelighet varierer

Arctic Supreme distribueres gjennom utvalgte partnere til butikker, fiskehandler og restauranter. Utvalg og tilgjengelighet varierer med sesonger og værforhold. Akkurat slik som fiskerne opplever det.

Les mer på www.arcticsupreme.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS