Luís Pato

Adega Luís Pato til Bibendum

En av Portugals fremste vinprodusenter, ikoniske Adega Luís Pato, skifter importør i Norge fra januar 2014.  I løpet av de nærmeste dagene vil alle hans viner være tilgjengelig gjennom vinimportøren Bibendum. Det er First Wines som frem til nå har vært importør i Norge.

Publisert

Luis Pato regnes som Portugals fremste representant for portugisisk kvalitetsvin.

Luis Pato holder til i Bairrada i Portugal, og regnes som Portugals fremste representant for portugisisk kvalitetsvin, og hylles av anerkjente vinjournalister verden over. Jancis Robinson ranker han blant verdens 25 beste vinprodusenter.

Kvalitetsvin

Vingården, Quinta do Ribeirinho, har vært i familiens eie siden 1700-tallet. I 1980 gjorde Luis Pato vin til sin hovedgeskjeft, og ambisjonen om å lage kvalitetsvin ble til virkelighet. I et område dominert av kooperativer og små druedyrkere ønsket han å vise det virkelige potensialet til druetypen Baga og dyrke vin av høyeste klasse. Luís er utdannet ingeniør med bakgrunn innen kjemi og har en nytenkende tilnærming til vin.

Hans motto er «Tradição e Inovação – Tradisjon og Innovasjon», noe som gjenspeiler hans filosofi. Vinmarkene ligger i Bairrada, området ved kysten i regionen Beiras, hvor jordsmonnet består av kalkholdig leire og sand. Den sterke påvirkningen fra Atlanterhavet gir kjølige, slanke viner med struktur og egenart fra sitt voksested. Alle vinene lages på druer fra egne vinmarker. De røde vinene er hovedsakelig laget på Baga, med noe innslag av Touriga Nacional, heter det i en pressemelding fra Bibendum.

Unikt lagringspotensial

De hvite vinene lages på druene Bical, Cerceal og Sercialinho. Sistnevnte er det kun Luis Pato som dyrker og finnes ingen andre steder i verden (ifølge Jancis Robinson`s Wine Grapes) Lagringspotensialet til vinene fra Bairrada og Luis Pato er unikt.

DOC Bairrada er dessverre ikke kvalitetsorientert, eller opptatt av å promotere sine stedsegne druer. I 2003 ble lovverket endret slik at man kan lage en DOC Bairrada på 100 prosent Merlot eller Petit Verdot.

Lovendringen medførte at Luis Pato deklassifisererte sine viner til Vinha Regional Beiras Atlantico samt den aller enkleste klassifiseringen ’Vinho com Indicação de Casta e Ano’ (vin med indikasjon på drue og årgang) som en motpol til dette.

Du finner mer informasjon om produsenten på Luispato.com

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS