Alice B Toklas Kokebok

60-årsjubiléum for Alice B. Toklas kokebok

En klassiker tolkes nå med nytt blod: Grapefrukt forlag kan meddele at i anledning 60-årsjubiléet til én av tidenes bestselgende kokebøker, «Alice B. Toklas kokebok», har forlaget invitert en ny generasjon av unge illustratører til å la seg inspirere av kokeboken med sine samtidsøyne.

Publisert

«De har bragt en helt ny visuell tilnærming til «Alice B. Toklas kokebok». De 20 nye illustrasjonene er samlet i en limit-editon jubileumsutgave, 100 signerte og nummererte, med introduksjon om mat av kunstneren og forfatteren Tommy Olsson, og et forord av San Fransisco baserte Stein-Toklas samleren Hans R. Gallas», melder forlaget i en pressemelding.

Én av illustrasjonene: "Mord på kjøkkenet". Det var på denne tiden, altså, at mordene på kjøkkenet begynte..." s.45 fra "Alice B, Toklas kokebok.(Copyright Daniel Dahn)

Møtested for store kunstnere

Gertrude Stein og Alice Babette Toklas, arrangerte én av de mest betydningsfulle salonger i Paris. Deres hjem var møtested for store navn innen kunst og litteratur, veggene var dekket med tidlige verker av Henri Matisse, Pablo Picasso, Georges Braque.

Gertrude Stein's teft og talent hadde stor påvirkning på mange av tidens kunstnere. Alice B. Toklas sørget for bordets gleder.

Trykket siden 1954

I år er det 60-årsjubileum for «Alice B. Toklas kokebok», som med sine erindringer, reiseskildringer og oppskrifter blitt en klassiker og en kultbok.

Den har aldri vært ute av print siden den først ble trykket i 1954. Den norske utgaven fikk pris for beste oversatte kokebok i 2012 av Gourmand International.

Under finner du noen sitater om hva folk mener om boken

«Det er lett å glemme oppskriftene i denne boken. Fortellingene er nesten mer spennende» Eyvind Hellstrøm «Det hender at kokebøker gir vann i munn, denne er såpass at man risikerer å få gåsehud i tillegg» Yngve Ekern «Mer enn ei kokebok er dette kulturhistorie» Hege Duckert«Rett og slett en kulturbegivenhet» Magne Johannessen«I sofaen er boken vanskelig å legge vekk. Her er det historie, reiseskildringer og svært dekadent mat og ditto mennesker i lange baner»

Per A. Borglund «Boken er uforglemmelig»Andreas Viestad

Les mer på Grapefruktforlag.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS