Vogntog COLOURBOX618341

Vogntog etter vogntog med påskeappelsiner

Nå ankommer vogntog etter vogntog fullastet med appelsiner. Nordmenns appelsinforbruk i påsken kan illustreres med en tre kilometer lang kolonne av vogntog stappfulle med påskens aller viktigste produkt. Påske er appelsintid. Rundt regnet 5000 tonn med appelsiner blir nå fraktet til Norge! Opprinnelig hadde appelsinen sine røtter i Kina. I dag er den en selvfølge på alle nordmenns bord, spesielt i påsken.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Hele 5000 tonn appelsiner. Det vil omtrent si omtrent 20 millioner appelsiner. Det påstås at vi ligger på verdenstoppen i å nyte appelsiner. Det er det ingen grunn til å skamme seg over.

Import av appelsiner i over 100 år

Foto: Frukt.no

Vi har hatt import av appelsiner, som er en eksotisk frukt, i godt over 100 år. Den er vår tredje største frukt, etter eple og banan, hva forbruk angår. Nesten åtte kg appelsiner per person i året.

Hovedtyngden av importen kommer fra Spania. Røde appelsiner, tidligere kaldt blodappelsiner, har blitt svært populære igjen, og de er i sesong nå rundt påsketider. Forbruket har økt nettopp av de røde appelsinene de siste årene. I tillegg spiser vi mer klementiner til påske. Nye sorter har strukket sesongen, slik at nå tilbys vi deilige klementiner også på denne tiden av året.

Araberne tok appelsinen til Europa

Det var araberne som tok appelsinen med fra Kina og videre til Spania på 1000-tallet. De appelsinene var riktignok temmelig sure. I dag nyter vi saftige og svært søte appelsiner.

Navnet appelsin kommer fra det tyske Apfelsine som betyr kinesisk eple. Det latinske navnet er Citrus sinesis.

Opprinnelig symboliserte både appelsintrærne og denne gule, vakre frukten både rikdom og makt. I dag har appelsinen fullstendig makt over oss smaksmessig. Den er vidunderlig i både matsalater og fruktsalater, til lam, svinekjøtt og kylling, i desserter og kaker. Også i drikker, varme som kalde. Og ikke minst skrellet og frisk som den unike påskefrukten den er. I tillegg er den full av sunne C-vitaminer.

Frukt.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS