Vina Borgia

Viña Borgia – til klassiske spanske retter

Den fyrige Viña Borgia er egnet som følge til klassiske spanske tapas­retter og en sikker festsuksess. Den selges i Norge både på flaske og 3-litersboks.

Publisert

Til en uhøytidelig tapasaften bør vinen være like allsidig og livlig som vennegjengen, og Viña Borgia anbefales av importøren Palmer.

Den bør være matvennlig og fruktdrevet med god syrlighet og milde tanniner, noe som går godt til en rekke klassiske tapasretter, for eksempel albondigas (se oppskrift nederst), patatas bravas, paella, tortilla, chorizo, serrano og manchego.

Garnacha

Viña Borgia er laget på den trendy druesorten Garnacha. Riktignok var druen, til tross for å være verdens mest dyrkede, ansett som traust og litt gammeldags i flere tiår.

Vinen passer til klassiske spanske retter, som Albondigas.

Man antar at Garnacha så dagens lys i det gamle kongeriket Aragón i ­Nord-Spania. Her er spesielt regionen Campo de Borja anerkjent for sine fruktige og krydrede viner. I Campo de Borja har garnacha perfekte forhold for å modne sine sødmefulle druer, samtidig som fjellet Moncayo, med sine 2313 meter over havet, bidrar til et kjøligere klima og friske, fruktige viner.

Også til lyst kjøtt og fisk

I tillegg til tapas, passer Viña Borgia til kylling og lyst kjøtt, mager fisk og i tomatbaserte og urtekrydrede gryter, samt pasta- og risretter.

Smaksnotat: Se utgave 6 av magasinet Horeca

Land/distrikt: Spania/Aragón

Druer: Garnacha (100 %)

Priser: 100 kroner (flaske) og 375 kroner (Bib) (Vinmonopolet)

Importør: Palmer

Albondigas

Albondigas.

Kjøttboller

2 fedd hvitløk

1 neve finhakkede urter, f.eks. timian, persille og basilikum

1 kg kjøttdeig

1 eggehvite

2,5 dl brødsmuler

4 ss vann

2 ss paprikapulver

1 ts salt

1 ts pepper

Tomatsaus

2 fedd hvitløk

litt urter som oregano og timian

1 dl olivenolje

2 bokser hermetiserte tomater

1 dl olje

1 rød chili

salt og pepper

Fremgangsmåte: Lag tomatsausen først. Finhakk hvitløk og urter og fres i litt av oljen. Tilsett tomatene. Stikk noen hull i chilien med en gaffel og ha den i sausen. La sausen småkoke i ca. 30 minutter. Fjern chilien, knus tomatene med en gaffel, tilsett resten av oljen og smak til med salt og pepper. Finhakk hvitløk og urter til kjøttbollene. Bland alle ingrediensene godt, form små kjøttboller og stek gyldne i panne eller i ovn på 220 °C, 10-12 minutter. Ha kjøttbollene i tomatsausen og server.

Powered by Labrador CMS