Symposium Wines logo2
Symposium Wines logo2

Symposium Wines tar over Masi

Den italienske vinprodusenten Masi Agricola (inklusive Serego Alighieri, Masi Tupungato og Bossi Fedrigotti) skifter overraskende norsk importør. Masi går over fra importøren Stenberg & Blom (Solera Gruppen) til Symposium Wines (Arcus-Gruppen) fra 1. november.

Publisert Sist oppdatert

Etter nærmere 25 suksessrike år i Norge, skal Symposium Wines bringe de klassiske nord-italienske vinene fra Masi og deres viner fra Argentina til nye høyder.

Masi er i dag én av Italias ledende vinprodusenter, og én av Norges sterkeste merkevarer på vin. Den totale produksjonen er på ca. 12. millioner flasker, med Norge som det tredje største eksportmarkedet.

Masi solgte i 2012 ca. 830 000 liter på Vinmonopolet, og er dermed den desidert største produsenten fra Veneto i Norge. Sandro Boscaini leder i dag det familieeide selskapet, som går hele sju generasjoner tilbake.

Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Fra Stenberg & Blom

– I nærmere tre tiår har vi sammen med Stenberg & Blom skapt svært god distribusjon og kjennskap til våre produkter i Norge. Vel så viktig, er arbeidet som er blitt gjort med å etablere vinene fra Veneto som kategori i markedet, en kategori som nå dominerer italiensk vin i Norge. I de senere år har nordmenn vist økt interesse for vin, og også oppdaget gleden ved gode kvalitetsviner. Masi er godt etablert i det norske markedet, og ønsker nå å vise fram sine mest eksklusive viner, som representanter for vinteknisk perfeksjon og også som bærere av en kulturell identitet. Et dyktig team i Symposium Wines bestående av anerkjente bransjeaktører, ser vi i Masi på som en garanti for vår videre suksess i Norge, sier Sandro Boscaini.

Som én av Venetos mest innflytelsesrike aktører, nyter Masi bred internasjonal anerkjennelse for sine Amaroner. Produsenten er spesielt kjent for sin bruk av appassimento-teknikk i vinproduksjonen, der en andel tørkede druer brukes i fremstillingen for å tilføre vinene større konsentrasjon i aroma og smak. Deres super-venetian Campofiorin var et pionérprodukt innen ripasso-kategorien i 1964, en kategori som siden skulle få enorm suksess verden over.

– Nordmenn elsker italiensk vin og spesielt vin fra Veneto-regionen. Symposium Wines ønsker å representere foregangsprodusenter innen de klassiske europeiske vinområdene, noe Masi er et utmerket eksempel på. Dette innebærer en betydelig styrking av selskapet vårt med en økning i omsetning på ca. 30 millioner norske kroner per år. Det er med stor stolthet, iver og ydmykhet vi nå tar fatt på oppgaven med å representere Masi i Norge, med målsetning om videre vekst for dette tradisjonsrike vinhuset”, sier Tone Veseth Furuholmen, daglig leder i Symposium Wines.

Symposium Wines

Symposium Wines ble startet i 2009 av Master of Wine Sebastian Bredal. (Foto: Morten Holt)

Symposium Wines ble startet i 2009 av Master of Wine Sebastian Bredal i samarbeid med Arcus-Gruppen. Selskapet har som mål å tilby sine kunder et bredt spekter av viner fra produsenter som leverer valuta for pengene uansett prisnivå, derav mottoet "Kvalitet for enhver pris!". Selskapet har hatt en meget god utvikling siden starten, og representerer i dag en rekke anerkjente store og små produsenter fra hele verden, blant dem kjente merkenavn som Les Grands Chais de France (J.P. Chenet) fra Frankrike og Marchesi Mazzei fra Toscana i Italia. Selskapet har også et omfattende utvalg av eldre viner fra klassiske vinområder, og er spesialisert på moden Bordeaux. Selskapet har i dag tre ansatte.

Les mer på Symposiumwines.no

Masi Agricola

Masi Agricola produserer høykvalitetsviner på lokale druesorter fra Veneto-regionen og Argentina, og kombinerer tradisjonell vinfremstilling med moderne teknologi. Masi Technical Group er involvert i hele produksjonsprosessen fra arbeidet i vinmarken (ca. 3000 hektar) til tapping. Som en ledende Amarone-produsent, er Masi internasjonalt anerkjent for sin ekspertise innen appassimento-teknikken, en tradisjonell metode mye brukt i Veneto med hensikt å oppnå større smaks- og aroma konsentrasjon i vinen. Metoden går ut på å legge druene til tørk på hyller av bambus før vinifikasjonen finner sted. Via Masi Technical Group sitt arbeid har Masi sin appassimento-teknikk gjennomgått en moderniseringsprosess som har resultert i deres fem Amaroner og «Super-Venetians». For sistnevnte er spesielt Campofiorin regnet som et foregangsprodukt, første gang lansert i 1964. Masi er fremdeles et familieeid selskap ledet av Sandro Boscaini og hans bror Bruno fra familiens 6. generasjon, men også 7. generasjon er representert og aktive innen både vinproduksjonen, marketing og salg. Masi er én av Italias topp 5 fine vinprodusenter, og er tilgjengelig i mer enn 90 land. Eksporten fra huset representerer ca. 90 prosent av total omsetning.

Pressemelding

"