Rosevin2 COLOURBOX4134917

Rosévin er fortsatt i vinden

Nordmenn tilegner seg stadig mer kontinentale drikkevaner, og rosévin har virkelig slått an de siste årene. I 2012 økte salget av rosévin på Vinmonopolet med 12 prosent i forhold til fjoråret i et vinmarked som var mer eller mindre flatt.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Rosévin egner seg flott til norsk sommermat, og både fisk og skalldyr, salater og andre småretter er egnet følge til en frisk rosévin i sommersolen.

Væravhengig vinsalg

– Rosévin-salget følger i stor grad sommerværet i Norge, forteller Marianne Ekfelt Johansen, Brand manager hos Pernod Ricard Norway.

– Får vi masse sol selger vi mer hvitvin og rosévin, mens en regnfull sommer betyr innekos med rødvin. Rosévinsalget i Norge har vært begrenset, men de siste 4-5 årene har vi sett en sterk vekst i salget av rosévin. Det er fordi nordmenn reiser mye og de tar med seg vaner fra Sør-Europa hjem, forklarer hun videre.

I Frankrike og Italia nyter man gjerne et glass rosévin i solen som aperitiff eller til en frisk salat, og den trenden har slått skikkelig an også her til lands.

Den nye utepilsen

– Før så vi at folk satt på uteserveringene med en kald pils og folk snakket om årets første utepils, men nå er det mange som velger å kjøpe en flaske rosévin på deling når man sitter ute i solen. Det er sosialt og smaker deilig, og ikke minst ser det flott ut med en stor vinkjøler og glass med rosé på bordet. Rosévin er svært anvendelig og passer godt til både grillet fisk, skalldyr og salater. Rosévin og spekeskinke er også en nydelig kombinasjon. Vi har akkurat lansert en ny rosévin fra Provence som passer utmerket til norsk sommermat, sier Marianne Ekfelt Johansen videre.

Rosévin og kyllingsalat

Domaine du Hochart fra Cotes de Provence er en tørr og frisk rosévin med smak av jordbær, vannmelon og med et lett mineralsk preg.

Prøv den til denne deilige salaten:

Kyllingsalat

2 kyllingbryst

1 hjertesalat og 1 rapidsalat

100 gram Gruyereost

1 avokado

½ mango og noen jordbær

50 gram cashewnøtter

Serveres med en vinagrette.

Domaine Houchart

Land/distrikt: Frankrike/ Cotes de Provence

Produsent: Famille Quiot

Pris: 125 kroner (Vinmonopolet)

Norsk importør: Pernod Ricard Norway

Powered by Labrador CMS