Rødt til fisk Rosemount

Rødt er ikke sprøtt til fiskekjøtt

Selv om vi vanligvis forbinder sjømat med hvitvin, finnes det mange gode røde alternativer til fisk. Et av disse er Rosemount Shiraz Cabernet, som med preg av bjørnebær, hvit pepper, lakris og vanilje gir en spennende og pikant smak til for eksempel laks.

Publisert

Jo da, enkelte rødviner går også til fisk, som en Rosemount Shiraz Cabernet. Enkelte Barbera-viner er også velegnet til for eksempel torsk.

Den krydrete og balanserte rødvinen passer utmerket til timianstekt laks – en sikker favoritt når man skal lage noe enkelt, raskt og godt til gjester. På under 20 minutter får du et smakfullt måltid med laks som nærmest smelter på tungen.

Norsk laks er en delikatesse i verdensklasse, og er kjent verden over for sin gode kvalitet og smak. Slike gode råvarer krever å bli akkompagnert av god drikke, og Rosemounts Shiraz Cabernet passer perfekt til denne lett timiankrydrede laksen.

Siden retten er så lett å lage kan du trygt invitere mange på middag. Da er det også praktisk at vinen kommer som bag-in-box, med en hendig tappekran som gjør det enkelt å skjenke mange glass.

Timianstekt laks

Slik lager du timianstekt laks med chèvre-krem og ristede grønnsaker: (4 porsjoner)

Til laksen 4 biter filet av laks Saft fra en halv sitron OlivenoljeFersk timian

Til Chèvre-kremen 100 g Chèvre-ost1 boks crème fraîche

Til ristede grønnsaker 8 poteter 4 gulrøtter 4 pastinakker1 løk

Fremgangsmåte: Mariner laksen med timian, olivenolje, sitron, salt og pepper. Bland Chèvre og crème fraîche sammen med salt og pepper. Hakk alle grønnsakene grovt og hell olivenolje over før du rister disse 10 minutter i ovnen på 200 grader. Varm stekefett, olje eller smør i en panne til det er godt varmt. Legg laksen i pannen og stek den 2–3 minutter på hver side. Pass på at den har en liten kjerne i midten. Ta pannen vekk fra varmen og la laksen hvile i 30 sekunder slik at laksen holder seg saftig og god. Det beste utgangspunktet får du når fisken ikke kommer rett ut av kjøleskapet. Dander laksen på en seng av grønnsaker, topp laksen med Chèvre-krem og nyt!

Rosemount Shiraz Cabernet BiB

Pris BIB: 360 kroner (300 cl), fra 1. mars (Vinmonopolet)

Pris flaske: 110 kroner (Vinmonopolet)

Pressemelding

Powered by Labrador CMS