Luca Roagna BIB

Roagna endelig i boks på polet

Det var en Barbera i boks som skulle til for at den unge, piemontesiske vinmakeren Luca Roagna skulle få fast listeføring på Vinmonopolet. Nå litt over tre år etter første introduksjon i polets bestillingsliste, er listeføringen for hans treliter i boks.

Publisert

Luca Roagna.

I Roagna-familiens egne vinmarker er det nesten bare plantet nebbiolodruer, noe som ikke er så rart siden de ligger vel plassert i historiske vinmarker i Barolo og Barbaresco. Vinene laget av disse druene slippes tidligst etter fire års lagring, noe som gjør at prisen er nokså høy. Dette er klassiske Barolo og Barbarescoviner som er stramme, tørre og syrlige i uttrykket og som krever litt tilvenning.

Piemonte Barbera DOC Selezione di Luca Roagna

Luca Roagna ønsket derfor å lage en rimeligere vin som kunne gjøres tilgjengelig for en større gruppe av Piemonte-entusiaster. Barberadruen gir i motsetning til nebbioloviner som kan drikkes mens de er ferske, og som har en mer innsmigrende og tilgjengelig smak.

Da Luca skulle skaffe druer til en rimelig barberavin måtte han derfor ut å lete blant venner og kolleger som ikke selv tapper og selger sin vin. Hvert år velger han ut de beste små tankene med vin hos dem, og setter disse sammen til en best mulig vin. Lucas utvalgte viner er tradisjonelt tilvirket på sementtanker og kommer fra vinmarker med gamle vinstokker i hjertet av Asti-området. Resultatet er en strukturert, konsentrert og matvennlig Barbera slik Luca selv foretrekker den.

Norsk kjærlighetsforhold til Barbera

Viner basert på barberadruer har fått ett stort oppsving på det norske markedet i løpet av det siste året. Det ser ut til at den svale frukten, det lave innholdet av tanniner og det skogsbæraktige fruktpreget barberaviner gjerne har, treffer blink hos norske kunder. Det er dermed ikke så rart at Luca Roagna opplever stor vekst i salget nettopp av sin ferske Barbera. Siden introduksjonen i polets bestillingsliste i 2009 har Luca Roagnas Barbera i BIB gradvis økt i salg de siste årene. Det er også på grunn av det gode salget at vinen siden 1.mars har fått plass i polets faste liste og i dag er den tilgjengelig i mer enn 100 av polets utsalg.

Vinen passer ekstra godt til mat som ferske oster, spekemat, lam eller kalvekjøtt.

Piemonte Barbera DOC Selezione di Luca Roagna

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Produsent: Luca Roagna

Druer: Barbera (100 %)

Pris: 400 kroner, 3 liter BIB (Vinmonopolet)

Importør: Autentico.no

Pressemelding

Powered by Labrador CMS