Renault gaveeske julen 2013 2
Renault gaveeske julen 2013 2

Renault Carte Noire Extra i 35 cl og gaveeske

Den legendariske Renault Carte Noire Extra lanseres også i 35 cl med gaveeske i førjulstiden. Renault Carte Noire Extra består av gjennomsnittlig 12 til 13 år gammel konjakk, og er dermed alltid minst like gammel som en XO.

Publisert

«Hemmeligheten bak Carte Noire Extra er kunsten av blending. Dette håndverk har blitt perfeksjonert helt siden Jean Antonin Renault grunnla Renault Cognac i 1835. Renault Master Blender David Croizets misjon er å fortsette i Jean Antonin Renaults ånd og kunne garantere en kvalitetsmessig meget høy og jevn smaksprofil», heter det i en pressemelding.

Masterblenderen kontrollerer, sikrer og velger ut de optimale konjakkene, blender disse og får dem til å «smelte» sammen til et sluttprodukt som tilfredsstiller de høye kravene til utsøkt smak og kvalitet. Renault er i dag et av de få kjente konjakkhusene der salget primært består av produkter av XO-kvalitet.

Aldringsprosessen helt avgjørende

– Renault kombinerer høye kvalitetsstandarder med lange tradisjoner der vi kontrollerer produksjonsprosessen fra vinranker til blending og tapping av ferdig konjakk. Vår kjente Renault Carte Noire Extra består av destillat laget av druer dyrket i kvalitetsområdene Grande Champagne, Petite Champagne og Fins Bois. Områdene fra Grande og Petite Champagne gir en rund, behagelig og fyldig smak, mens Fins Bois tilfører undertoner av frukt, blomster og krydder, sier Master Blender David Croizet i Renault Cognac, og fortsetter:

– Aldringsprosessen er helt avgjørende for å gjøre god eau-de-vie (druedestillat) til en god konjakk. Vi benytter kun håndlagde eikefat fra skogene Troncais og Limousin. Fatene gir destillatet mulighet til å utvikles samtidig som vi får innslag av vanilje, krydder- og fruktsmaker fra eiken. Lagring og aldringsprosessen på de ulike eau-de-vie, som senere blendes sammen etter alle kunstens regler varer i minst 6 år og helt opp til 20 år.

Det er med stor lidenskap David ivaretar blendingens kunst i gründer Jean Antonin Renaults ånd.

Renault Cognac

Den 25 år gamle Jean Antonin Renault startet produksjonen av Renault Cognac i byen Cognac i 1835. Renault var en pioner handelsmann og startet med salg av konjakk på sine reiser til Skandinavia, Tyskland, Øst Europa, Island, Amerika og Asia. Renault var allerede på denne tiden det første konjakkhuset som fraktet konjakk på flasker i stedet for på fat, og Renault har blitt eksportert til Skandinavia helt siden 1855. På slutten av 1800 tallet ble varemerket Carte Noire Extra introdusert. Dette er i dag den mest kjente Renault Cognac. Produksjon av Renault Cognac foregår i St.Sauvant i Cognac.

Foruten gaveesken med 35 cl, kommer også Renault Carte Noire Extra i 70 cl. Gaveesken er i bestillingssortimentet, mens 70 cl finnes i basissortimentet på Vinmonopolet. Alkoholinnholdet er 40 %.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS