Raccolto Appassimento

Raccalto Appassimento – til julematen

Mens det i 2011 kun fantes én appassimento på Vinmonopolet har populariteten eksplodert de siste årene. Raccolto Appassimento henter inspirasjon fra motebildets barokke tendenser og gir et tydelig nikk mot italiensk eleganse.

Publisert

Appassimento-viner, også kjent som «mini-amarone», garanterer et smakfullt innslag til sesongens høytidelige anledninger.

Navnet «appassimento» referer til metoden vinen er utviklet på. Vindruene forblir på vinstokkene der de tørker inn før de høstes. Tørkeprosessen konsentrerer smaksaromaene og sukkerinnholdet i druene, som gir vinene en mer intens fyldighet både på smak og duft. Denne arbeidsintensive metoden å lage vin på har lange tradisjoner.

– Vi nordmenn har lagt vår elsk på de mer eksklusive amaronene som kjennetegnes av en dyp og intens smak. Tall fra Vinmonopolet viser nå at appassimento-viner har stort potensiale for å bli en ny folkefavoritt, sier Cecilie Sletbakk Uggen i Fine Wines AS.

Raccolto Appassimento egner seg godt til høytidens tradisjonelle måltider, og anbefales spesielt til juleretter av svin.

Land: Italia

Pris: 130 kroner (Vinmonopolet, test), 109,16 kroner (Vectura)

Importør: Ekjord/Fine Wines

Powered by Labrador CMS