Rosemount Shiraz Cabernet2

Prisdryss til australske Rosemount

Vinhuset Rosemount Estates er populær hos både folket og vinkjennere, noe som ble slått fast i flere av verdens mest anerkjente vinkonkurranser i fjor. I 2012 stakk nemlig Rosemount  av med over 200 priser for sine viner, noe som befester vinhuset posisjon som et av de mest kvalitetssterke i Australia.

Publisert

Prisene den australske vinprodusenten Rosemount har mottatt inkluderer både internasjonale og nasjonale utmerkelser. Blant annet dominerte Rosemount-vinene Royal Melbourne Wine Show i oktober, hvor merket stakk av med hele 17 priser, inkludert ett trofé, seks gull, fire sølv og seks bronse.

– Kvalitet over tid

– De mange prisene har både skapt stolthet for hele Rosemount-familien og vekket folks oppmerksomhet for kvaliteten disse vinene har. Dette er en anerkjennelse for Rosemount Estates gode viner, og viser at Rosemount er synonymt med høy kvalitet og konsistens over tid, sier Katrin Juvet, som representer det australske vinhuset i Norge.

Anerkjennes av vinekspertene

The Royal Melbourne Wine Show regnes som den fremste utmerkelsen for Australske vinmakere, og er landets mest respekterte vinshow med fokus på å hylle god kvalitet. Men Rosemount ble i fjor også anerkjent av verdens fremste vineksperter under ”Decanter World Wine Awards” ved London International Wine Fair i fjor.

«Decanter World Wine Awards»

– «Decanter World Wine Awards» er blant de mest prestisjetunge og seriøse vinkonkurransene i verden, der over 200 av verdens største vinkjennere og – eksperter kårer de beste vinene. Fjorårets konkurranse hadde mer enn 10 000 deltagere fra ulike vindistrikter over hele verden, og det er derfor ekstra hyggelig at en av våre viner stakk av med trofeet for beste røde Rhone-variant, forteller Juvet.Gjør god kvalitet mer tilgjengelig

Vinprodusenten fra Australia har over lengre tid befestet sin posisjon som et vinhus med kvalitetsviner til en fornuftig pris, og eksporterer nå til over 50 land internasjonalt. Juvet forteller at det er et av Rosemounts mål å gjøre god kvalitet tilgjengelig for folk flest.

– Det normale ville kanskje vært å sette opp prisen på vinen når den blir så godt mottatt av både vanlige folk og vinkjennere, men vår filosofi er å gjøre kvalitetsvin mer tilgjengelig ved å tilby en fornuftig pris. I fjor var også klimaet i regionen svært gunstig for vindyrking, og noe som medførte lavere kostnader for vanning, som igjen resulterte i større avlinger, sier Andrew Locke som er winemaker hos Rosemount Estate.

Rosemount Shiraz Cabernet 2012 BiB

Pris: 260 kroner (Vinmonopolet, 300 cl, basis).

Powered by Labrador CMS