Kentaur Showroom

Presenterer ny brukerutviklet kokkejakke

Både i Danmark og Tyskland er Kentaur markedsledende i sitt segment. Nå vil selskapet markedsføre seg sterkere i Norge – blant annet med årets nyhet, en brukerutviklet kokkejakke «Sport». I den nye unisex kokke- og servitørjakken er det tenkt på hver bevegelse og funksjon når tempoet øker på kjøkkenet og ute i serveringen.

Publisert

Hanne Wettre-Johnsen og Bente Nylenna i Kentaur Norge AS i lokalene i Nye Vakåsvei 56 på Hvalstad. (Foto: Herman Wettre-Johnsen)

Kentaur Norge A/S er et datterselskap av Kentaur i Danmark, som leverer arbeidstøy til hele Europa.

– Vi leverer kokketøy til blant annet kokkelandslaget i Danmark. Kentaur Norge A/S har kokkejakker og kokkebukser, samt tilbehør i mange ulike modeller og kvaliteter. Vi har også en egen designavdeling som kan lage forslag på nye modeller, justeringer på allerede eksisterende modeller etc.. Kentaur Norge A/S har Økotex- og Eu-blomst-sertifikater på alt som blir produsert i Europa/Polen, opplyser Key Account Manager i Norge, Hanne Wettre-Johnsen.

<p>Den nye brukerutviklede kokkejakken «Sport», som Kentaur nå presenterer i Norge.</p>

I tillegg til Polen, produserer også Kentaur i Asia. I Norge holder for øvrig Kentaur til på Hvalstad i Asker, der det også er eget showrom.

Kokkejakke «Sport»

Kentaur Norge AS leverer per i dag kokketøy til flere hotellkjeder og restauranter i Norge.

– Vi kommer med mange nyheter hvert eneste år, og i år har vi noe virkelig revolusjonerende å komme med til kokkeverdenen: En brukerutviklet kokkejakke «Sport», som vist på bildet, opplyser Wettre-Johnsen.

En hektisk hverdag

– Vi kjenner alle til tempoet bak de fine hvite dukene, det pussede bestikket, de flott anrettede tallerkener som danser inn på servitørens armer. Vi har i hvert fall en idè om hvordan det foregår ute i kjøkkenet, mens vi som gjester venter på en opplevelse som spiller på alle sanser. En ting er sikkert: Kokkene står ikke med armene ned langs siden. Og det var nettopp den tanken, som satte i gang designet av den nye kokkejakken «Sport». I den nye unisex kokke- og servitørjakken er det tenkt på hver bevegelse og funksjon når tempoet øker på kjøkkenet, opplyser Wettre-Johnsen.

Pull-up-ermer

Ermene laget i et ergonomisk snitt, så det for den enkelte bruker vil føles naturlig å bøye og bruke armene foran kroppen, og dermed gi en langt større bevegelsesfrihet. Samtidig er det under ermene og i rygg brukt materiale fra sportens verden, jersey, som er pustende – men også elastisk.

Jakken leveres både med kort og lang arm, og på den med lange ermer er det praktiske pull-up-ermer, som man raskt og enkelt kan trekke opp uten å brette. På den måten får den enkelte kokk raskt optimert sin arbeidsfrihet ved hendene, og man slipper på vaskeriet å brette ned ermene på jakkene.

Kommunikasjon og observasjon

– De mange funksjonelle detaljer på den nye kokkejakken hadde aldri blitt satt i verk, hvis vi som produsenter kun hadde nesen nede i egne saker. Det handler om å tørre å ta dialogen, og imøtekomme de krav vi observerer ute. Muligens før brukeren har oppdaget et behov. Det handler om å lytte til kundene. Alle har en mening om sitt arbeidstøy, spesielt hvis det ikke lever opp til forventningene, mener hun.

Flere farger

I kokkebransjen er det hvite kokkejakker vi stadig forbinder med kokkefaget. Den nye kokkejakken fås naturligvis i hvit, men også i sort til for eksempel catering eller servitører.

Du kan lese mer på nettsiden Kentaur.dk/no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS