Rørosmeieriet. (Foto: Ingrid Eide)

Økologisk yoghurt fra Rørosmeieriet

Rørosmeieriet har utviklet en egen mild økologisk naturell yoghurt, som lanseres i neste uke. I første omgang er det bare hoteller, restauranter og kantiner som får Røros Yoghurt.

Publisert

Her er det Røros-smør som produseres. Nå lanserer også Rørosmeieriet Yoghurt.

Rørosmeieriets egen bakteriekultur (tjukkmjølk) brukes i tillegg til yoghurtkulturer.

Innovasjon Norge ga tilsagn på støtte til denne utviklingen av Røros Yoghurt i juni 2012.

Etter mange diskusjoner, tilpasning av produksjonsutstyr, 20 talls forsøk fra laboratorieforsøk til stor skala med mye smaking og testing, utvikling av ny spennende emballasje og innsalg, er Røros Yoghurt endelig på markedet.

Lanseringen vil skje hos Rørosmeieriets første yoghurtkunde, Røros Hotell, torsdag 25.april. Der vil Mikael Forselius tilby Røros Yoghurt med forskjellig tilbehør til alle interesserte.

Kundene ville ha økologisk yoghurt fra Rørosmeieriet

– Jeg er stolt over at vi har utviklet denne yoghurten på egen hånd. Vi har klart å få noe av tjukkmjølkas milde smak over i vår Røros Yoghurt. Tilbakemeldingene fra kundene har vært entydige. De største hotellene i Oslo og Trondheim, samt Røros Hotel, har signalisert at de ønsker vår yoghurt til frokosten. Eneste spørsmål var om de kunne få større spann enn våre 2 liters – helt oppi 30 liters dunker var ønsket, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

Røros Yoghurt til storhusholdningsmarkedet

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

– Det er bare hoteller, restauranter og kantiner som får Røros Yoghurt nå. Dette er vår første utgave. Yoghurt i andre pakningsstørrelser og andre typer kan komme senere. Før vi vurderer andre varianter må nok kapasiteten økes, sier Lund

– Naturell yoghurt importeres i stadig større omfang. Økte fra 402 til 674 tonn i 2011. Selv om vi er små, vil vårt bidrag være positivt for alle norske melkeprodusenter, sier meieribestyreren.

Skapt arbeidsplasser på Røros

Da Tine la ned produksjonen på Røros i 2000, var det 10 ansatte som mistet arbeidet. I dag har meieriet 14 ansatte, og den 15. er på tur inn.

– En økning på 50 prosent i antall arbeidsplasser er vi stolte av, sier Trond V. Lund.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS