Ikke Bredbåndstull Ice Point

Null omsetningshull ved kabeltull

Norsk handels- og tjenestevirksomhet taper årlig millioner av kroner i omsetning på grunn av brudd på bredbåndslinjer som drifter betalingsterminaler. Bredbåndsselskapet Ice.net har utviklet et produkt som sikrer automatisk back-up for kortterminalen, uavhengig av hvilket selskap som leverer fastlinje-bredbåndet.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Norge er i verdenstoppen når det gjelder kortbetaling. Ifølge Norges Bank utgjorde kontanter bare seks prosent av totalverdien på betalingsmidlene i 2011.

Risikosport uten backup

– Dette er enkel matematikk; kombinasjonen av to bredbåndsnett vil alltid være mer robust enn bare ett. Å ikke ha en effektiv back-up for drift av betalingsterminaler er økonomisk risikosport, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice.net

Selskapet Point Transaction Systems AS (Point), som i dag har omtrent 50 000 betalingsterminaler hos norske handelsvirksomheter, er den første aktøren tar Ice.nets nye back-up løsning for kortterminaler i bruk.

– Vi har sett flere eksempler på virksomheter som har tapt titusenvis av kroner i omsetning fordi de har opplevd kabelbrudd på bredbåndstilførselen. Kortterminalers reserveløsning, som personalet delvis må fylle ut manuelt, er altfor tidkrevende for en moderne, travel virksomhet. Derfor tilbyr vi nå en automatisk back-up fra ice.net med våre betalingsterminaler, sier Per Kristian Nauste, administrerende direktør i Point Transaction Systems AS.

Med alle bredbåndsleverandører

Den nye back-up løsningen (R90) fra Ice.net kan brukes i kombinasjon med alle bredbåndleverandører. Bredbåndskabelen for fastlinjeleverandøren kobles enkelt inn i Ice.nets R90 bredbåndsruter. Ved bortfall av den primære fastlinjeforbindelsen vil Ice.nets bredbåndsruter automatisk overta, slik at kortterminaler og kassasystemer fortsetter å fungere som de skal.

– Norske virksomheter trenger enkle, rimelige og stabile back-up løsninger. At vi kan tilby dette som hyllevare gjennom samarbeid med Ice.net vil sørge for at mange servicevirksomheter ikke går på unødvendige omsetningstap ved et kabelbrudd, sier Per Kristian Nauste.

Ice.net

Ice.net har bredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal. Ingen andre nettleverandører er i nærheten av å ha like stor geografisk dekningsgrad. Point har tidligere brukt Ice.nets mobile bredbånd i områder av Norge som ikke tilfredsstillende fastlinjedekning.

Ice.net tilbyr mobilt bredbånd med en unik kombinasjon av hastighet og dekning. Nettverket er basert på moderne CDMA2000 3G-teknologi med radiooverføring på frekvensbåndet 450 MHz. Dette båndet kjennetegnes ved at hver basestasjon gir stor geografisk dekning. Teknologien er særlig utbredt i USA og Asia. I dag dekker ice.net over 75 prosent av Norges areal. Kystdekningen er så godt som sammenhengende, og når opp mot 12 mil til havs. Selskapet eies av Access Industries, et privateid amerikansk industrikonsern etablert i 1986 av styreformannen Len Blavatnik. Selskapet har strategiske investeringer over hele verden.

Point

Point Transaction Systems AS er en Norges ledende leverandører av betalingsterminaler med tilhørende utstyr og tjenester. Selskapet leverer løsninger for elektroniske betalinger til alle typer miljøer – alt fra den lille lokale butikken til butikker tilhørende store internasjonale konsern.

Point Transaction Systems inngår i Point-konsernet, som har virksomheter i Sverige, Danmark, Finland, Island, Estland, Latvia, Litauen og Frankrike. Konsernet yter service til ca 680 000 betalingsterminaler og mer enn 20 000 e-handelsplattformer i Europa. Point-konsernet har ca 800 medarbeidere, hvorav ca 90 i Norge.

Point-konsernet er en del av VeriFone Systems Inc, et verdensledende selskap innen betalingsløsninger notert på New York Stock Exchange.

Les mer på Point.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS