Lam2
Lam2

Norgeshistorisk trikkereklame for lam

For første gang reklamerer en norsk dagligvarekjede for en av våre unike matskatter og det på selveste trikken i Oslo. For Lofotlam har samme høye og ærverdige juridiske beskyttelse som Parmaskinke fra Italia og Brest-kylling fra Frankrike.

Publisert

Illustrasjonsfoto

- Skal vi løfte opp de matvarene der vi kan påvise en klar sammenheng mellom jordsmonn, klima og beiteforhold og stedsegen smak, ja da er det viktig at forbrukeren får veiledning. Den lille logoen til merkeordningen Beskyttede Betegnelser er foreløpig ukjent, og en kampanje som dette kan øke oppmerksomheten hos forbrukeren. Det får frem stoltheten over at vi har råvarer som spiller i Champion League og på høyde med den beste maten Europa kan tilby, sier Nina Sundqvist i Matmerk.

Beste av det beste

Generelt er norsk lam i verdensklasse, og vi står foran en kort og hektisk sesong der rundt 1 million sauer skal slaktes. Lofotenlam og Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal står imidlertid i en særstilling som det beste av det beste med hver sin juridiske beskyttelse.

Beskyttet betegnelse gir et juridisk vern mot kopiering og juks, og fungerer som et kvalitetsstempel for forbrukeren. De unike historiene bak gir en ekstra dimensjon til den gode smaken og skaper ekstra matglede rundt spisebordet.

Utsøkte råvarer

I Lofoten kan lammene slippes tidlig ut på store utmarksbeiter som strekker seg fra fjæra opp til toppen av fjellene. Lammene tar naturlig opp salt gjennom gresset ved havkanten eller tang i fjæra. Høgfjellslammet har beite minst 800 meter over havet, og tilgang på proteinrik nygroe gjennom hele beitesesongen.

– Både Lofotlam og Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdalen er utsøkte råvarer. Min oppfordring til alle er å kjøpe det beste av det beste mens vi har høysesong på fersk lam, avrunder Sundqvist.

Beskyttede Betegnelser

Garanterer særpreg fra et bestemt geografisk område

Stiller krav til hvordan produktet skal lages

Garanterer at du får ekte vare

23 norske matskatter har beskyttelsen. Totalt i Europa dreier det seg om 1000.

Pressemelding