Grappa Søstrene Nonino

Nonino Grappa – ekte Grappa siden 1897

Grappa er en unik italiensk drikk som har eksistert siden middelalderen. I generasjoner har italienerne "sippet" denne drikken etter måltider eller tatt den sammen med morgenespressoen. Nonino Grappa har ledet an i utviklingen innen både produksjon, design og salg av den spesielle italienske drikken. Den ble først lansert i Norge for 10 år siden, og er i dag Norges mest solgte Grappa.

Publisert

Tre Nonino-søstre i Grappa-destilleriet i Italia.

Italienerne drikker 23,2 millioner liter Grappa i året, men Grappa produseres ikke bare i Italia.

I dag er Grappa, som må ha en alkoholgraden mellom 37,5 % og maksimalt 86 %, populært over hele verden, og destillerier fra Australia og Sør Afrika til Oregon i USA lager Grappa med overraskende gode resultater.

Oppsving

Nonino Grappa Monovitigno Cuvée 2006.

I likhet med Brandy og Cognac fra Frankrike og Sherry fra Portugal er Grappa en destillert drikke som i løpet av de siste årene har fått et oppsving og blitt mer populært over hele verden.

Grappa ble frem til 1970 tallet laget ved å destillere skallet, fruktkjøttet, frøene og stilkene som var til overs etter druepressingen i vinproduksjonen. I 1973 startet familien Nonino å destillere Grappa fra en enkelt drue. Ved å destillere ”restene” etter Picolit-druen, satt Nonino alene igjen med en fabelaktig Grappa.

I 1984 fikk så Nonino destilleriet godkjenning av myndighetene i Italia til å lage en høyere kvalitet Grappa laget av hele frukter. Samtidig lanserte Nonino de stilige glassflaskene, som medførte en dramatisk endring fra de gamle «medisinstil-flaskene».

Moscato, Robolla Gialla og Verduzzo Friulano

Nonino Grappa Monovitigno Cuvèe er en blandet Grappa bestående av rester fra druene Moscato, Robolla Gialla og Verduzzo Friulano, som er destillert hver for seg før de blandes sammen til denne komplekse og elegante Grappaen med varme smaker.

Dette er i dag Norges mest solgte Grappa og er egnet for å lage plass i magen mellom retter eller etter maten.

Vanligvis serverer italienske husholdninger Grappa frosset noe som gir den en iskald, skarp smak. Instituto Nazionale Grappa anbefaler at ung grappa serveres på mellom 9 og 13 grader Celsius.

Nonino Grappa

Nonino Grappa er en grappamerkevare som er produsert av den italienske Grappa-produsenten Nonino. Det første Nonino-destilleriet ble grunnlagt av Orazio Nonino i Ronchi di Percoti i Friuli-regionen i det nordøstlige Italia i 1897. Nonino Grappa-destilleriet er fortsatt drevet av Nonino-familien, og består av fem ulike destillerier i Friuli-regionen.

I 2010 vant Nonino førsteplassen i World Winner i New York in the category Brandy, Grappa & Eau-de-Vie med sin Grappa laget på Merlot-druen.

Nonino Grappa Monovitigno Cuvée 2006

Volum: 70 cl

Alkoholinnhold: 40 %

Pris: 400 kroner (Vinmonopolet, basislisten)

Les mer i neste nummer av Horeca (nummer 3 2013)

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS