Matua Pinot Noir2

Matua Pinot Noir fra New Zealand

Nå er 2011-årgangen av den newzealandske vinen Matua Valley Pinot Noir i Vinmonopolets hyller. Nordmenn har virkelig fått opp øynene også for rødvin produsert i det maoriene kaller den lange, hvite skyens land.

Publisert

Matua Valley 2011 er basert på druer fra Marlborough-regionen, som ligger helt nord på den sørligste av de to øyene New Zealand består av.

Det er et område som hvert år produserer druer av høy kvalitet. 2011-årgangen fra Matua har en elegant smak med mer dominerende rød frukt og med en fruktig finish.

Et tips er å servere gjestene Matua med samme temperatur som en avkjølt Sauvignon Blanc. Da passer Pinot Noir-vinen spesielt godt sammen med and eller vilt.

Djevelens drue

Pinot Noir, eller djevelens drue, er den mest dyrkede druesorten på New Zealand. Pinot Noir-druene gir en fruktig vin med mye ren bærfrukt. Newzelandsk Pinot Noir-viner er mer pågående enn viner fra for eksempel Burgund, men også mer moderne. Vinprodusenten Matua Valley har siden starten for 40 år siden opparbeidet seg en posisjon som et premium vinmerke med et bredt spekter av prisvinnende viner.

Matua Valley Pinot Noir 2011

Land: New Zealand

Druer: Pinot Noir

Pris: Kr 131 kroner (Vinmonopolet)

Pressemelding

Powered by Labrador CMS