antoinette botti Foto Kvinnovasjon

Lager sunn afrikansk ingefærdrikk til nordmenn

Antoinette Botti fra Hamar produserer en ingefærdrikk laget etter bestemorens hemmelige oppskrift. Samtidig sysselsetter hun 75 kvinner på Elfenbenskysten. Neste år kommer den første leveransen med økologisk ingefær dyrket av kvinnene. Drikken produseres i Norge.

Publisert

Antoinette Botti fra Hamar produserer en ingefærdrikk som i dag selges på en rekke serveringssteder. (Foto: Kvinnovasjon.no)

I dag selges Ging på en rekke serveringssteder, men Antoinette satser også på salg direkte til forbrukerne gjennom dagligvarekjedene.

– Jeg hadde en ambisjon om å tilby en alternativ sunnhetsdrikk til nordmenn og en visjon om å skape lokale arbeidsplasser ved å importere min kultur. Jeg er født og vokst opp på Elfenbenskysten i Vest-Afrika, der bruk av ingefær som tradisjonell medisin og forebyggende medisin er vanlig, sier hun.

Til kaffebarer

Hun begynte med produksjonen på kjøkkenbenken i 2011, og brukte venner som testdrikkere. Etter hvert fikk hun kontakt med Evita Espressobar på Grønland i Oslo hvor hun begynte med å dele ut drikken gratis til kundene.

– Dette ble positivt tatt imot av Evitas kunder og jeg fikk dermed lov til å levere Ging til tre av kaffebarene deres. Etterhvert tok jeg kontakt med andre steder i Oslo og reaksjonen var den samme, forteller hun.

Dream big, start small

– Dream big, start small! er Antoinette Bottis motto. Selv startet hun på kjøkkenbenken. Nå jobber 75 kvinner på Elfenbenskysten med å dyrke ingefær til hennes bedrift.

– Jeg har bodd i Norge i 25 år og de siste 10 årene har jeg jobbet aktivt med nettverksbygging, integrering og motivasjon blant minoritetskvinner, sier Antoinette som blant annet er grunnlegger og leder av PAWA 2005-2008 (Panafrican Women´s Association i Norge), en møteplass for kvinner med bakgrunn fra Afrika bosatt i Norge.

Antoinette Botti ble nylig kåret til månedens gründer hos Kvinnovasjon.

Les mer om kåringen her

Kvinnovasjon

Hun er med i Kvinnovasjon, som er SIVAs program for kvinnelige gründere. Hun er også med i Hedmark Kunnskapspark.

Kvinnovasjon er Selskapet for industrivekst (SIVA) sitt program for kvinnelige gründere.

Les mer om Kvinnovasjon her

"
Powered by Labrador CMS