Vinmarker Barbera Italia Piemonte
Vinmarker Barbera Italia Piemonte

Kvalitet fra Piemonte

Produttori dei Colli, Langhe Rosso 2011 er et samarbeid mellom Bottleneck, Cantina Clavesana og prof. Gianfranco Cordero. Sistnevnte jobber også som konsulent for G.D. Vajra og andre produsenter. Samarbeidsprosjektet blir kalt Produttori dei Colli, som på godt norsk betyr produsentene fra åsene.

Publisert

Piemonte med byen Barolo. (Foto: Morten Holt)

Cantina Clavesana er et kooperativ bestående av 350 vinbønder. De produserer 90 % Dolcetto og 10 % av de andre klassiske druene fra Piemonte. I dag selger de 90 % av produksjonen sin i Italia. Formålet med dette samarbeids-prosjektet har vært å lansere et kvalitetsprodukt i testutvalget til en fornuftig pris.

«Valget falt på Langhe Rosso der vi fikk muligheten til å blende sammen med vinmaker Damiano Sicca og konsulent Gianfranco Cordero. Dolcetto er kjernevirksomheten til Cantina Clavesana, men vi ønsket også å bruke Barbera og Nebbiolo i blenden – hovedsakelig for å gi vinen mer struktur», heter det i en pressemelding.

Cantina Clavesana og de 350 bøndene er svært opptatt av å ta vare på naturen, og slikt blir det også bedre vin av. Derfor lanseres også produktet på lavvektsflaske på 400 gram. Vi håper både produktet og omtanken for naturen verdsettes av våre kunder.

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Produsent: Cantina Clavesana

Druer: Barbera (50 %), Nebbiolo (25 %) og Dolcetto (25 %)

Pris: 125 kroner (test, Vinmonopolet)

Importør: Eurowine