Santa Maria Scandinavian Forest
Santa Maria Scandinavian Forest

Krydder med smak av skandinavisk skog

Santa Marias krydderkverner Extra Fine Selection of Spices består av utvalgte kryddersorter. Høstens to nye blandinger, nyhetene Scandinvian Forest og Coriander & Chili, er satt sammen av smakseksperten Andrea Lembke for å løfte sesongens matlaging. Hun har blant annet har latt seg inspirere av skog og mark.

Publisert

– Da vi startet arbeidet med Scandinavian Forest samarbeidet vi med kokken Victor Wågman, som da arbeidet på Noma. Vi var noen dager ute i skogen og laget mat med de råvarene som finnes der – nettopp for å fange smakene i deres rette miljø, sier Lembke.

Finne den skandinaviske smaken

Målet var å finne en spennende kombinasjon av typisk skandinaviske smaker, som einerbær og sopp, og blande disse med herlige, aromatiske krydder som rosépepper og korianderfrø.

– Den balanserte og fyldige sitrustonen som kommer fra korianderfrø og fruktigheten i rosé- og sortpepper, er fantastisk god sammen med einerbær, laurbærblad og sopp, fortsetter Lembke. Scandinavian Forest er ikke bare den perfekte krydderblandingen til vilt, men også til alle typer sopp og rotfrukter.

Coriander & Chili

Høstens andre nyhet blant Santa Maria krydderkverner, Coriander & Chili, består blant annet av fruktig chili, frisk lime, aromatiske korianderblad, sitrongress og hvitløk.

– Coriander & Chili har vi satt sammen for alle som elsker asiatisk mat, forklarer Andrea Lembke. Jeg har selv savnet den i vårt utvalg og har utviklet den med tanke på lett asiatisk mat med kylling, fisk, skalldyr, nudler og salater.

Pris: 50 kroner (veil.)

Nettside: Santamaria.no

"