Kan bli årets mat- og drikkeprodusent 2013

Lofotprodukt AS, Mills DA og Lerum AS er nominert til prisen Årets mat- og drikkeprodusent 2013. – Vi ønsker å synliggjøre eksempler på gode bedrifter som leverer bra produkter og er attraktive arbeidsplasser for de ansatte, forteller Knut Maroni, leder av juryen og adm. direktør i NHO Mat og Drikke.

Publisert

Vinneren av prisen blir offentliggjort på NHO Mat og Drikkes temadag den 6. mars 2013. Prisen gis til en kandidat som siste kalenderår har utmerket seg innenfor områdene bedriftskultur, innovasjon og produktutvikling, markedsføring, kompetanseutvikling og miljø.

Juryen består av Knut Maroni (NHO Mat og Drikke), Jan-Egil Pedersen (NNN), Svein Flåtten (stortingsrepresentant), Per Ingvar Olsen (BI), Are Knudsen (Handelsbladet FK) og Camilla Røsjø (Nofima). I sin omtale av de tre nominerte bedriftene skriver juryen:

Lofotprodukt AS

Lofotprodukt AS har gjennom mange år arbeidet systematisk og godt med utfordringer innenfor de kriteriene som vektlegges ved tildelingen av prisen Årets mat- og drikkeprodusent.

Bedriften har..

.. vært veldig bevisst på å skape en sunn bedriftskultur og et godt miljø på arbeidsplassen. De ansatte er stolte av å være en del av en bedrift som blir lagt merke til.

.. vært meget innovativ og nyskapende på sjømatsiden de siste årene. Alle bedriftens produkter er nøkkelhullsmerket.

.. de senere årene hatt en betydelig vekst.

Mills DA

Mills DA som ble startet i 1885, har lange tradisjoner for et meget godt og forsvarlig arbeidsmiljø som utvikles i samarbeid med de ansatte. Målet er et mest mulig effektivt arbeid og størst mulig trivsel blant alle som arbeider i bedriften.

Bedriften har investert mye penger og forskningsressurser for å dokumentere og underbygge helsepåstandene i bedriftens produkter. Mills DA fremstår i dag som en helintegrert og effektiv næringsmiddelbedrift med fokus på hele verdikjeden, fra forskning og produktutvikling til merkevarebygging og salg. Bedriften har over flere år satset systematisk på kompetanseutvikling av de ansatte og deltar som referansebedrift i matindustriens kompetanseprosjekt FEED.

For bedriften er samfunnsansvar en viktig del av bedriftens etiske fundament. Eksempelvis arbeider bedriften aktivt med emballasjeoptimalisering og deltar i prosjektet ForMat, et tiltak for å redusere dagligvarehandelens og næringsmiddelindustriens kasting av mat.

Lerum AS

Lerum AS har siden starten i 1907 lagt stor vekt på å bygge en bedriftskultur hvor skaperglede, kunnskap og dugnadsånd står sentralt.

Lerum har..

.. har ca. 140 medarbeidere og produserer saft, syltetøy og juice. Det er i dag 4. generasjon Lerum som eier bedriften.

.. har lykkes i å produsere kvalitetsprodukter og fremstår som "ærlig" ved å være troverdig, levere kvalitet, være solid, ha integritet og være selvstendig.

.. produkter har et særpreget design.

.. arbeider aktivt med innovasjon og produktutvikling.

.. har vært gjennom stadige investeringer og oppgraderinger og fremstår i dag som meget automatisert og tilpasset fremtiden.

.. har et meget godt arbeidsmiljø.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS