Pitt Jolie Miraval Rose 2012 B

Jolie og Pitt lanserer vin i Norge

Stjerneparet Angelina Jolie og Brad Pitt har i all hemmelighet lansert et eksklusivt parti vin fra sitt vinslott i Provence. Nå får du Brangelinas rosévin, Château Miraval Rosé 2012, i Norge. Jolie og Pitt valgte for øvrig samme vinmaker som Eyvind Hellstrøm.

Publisert

Kjendisparet Angelina Jolie og Brad Pitt lanserer vin i Norge. (Foto: Wikipedia)

Da de første flaskene ble sluppet av Brangelinas rosévin i USA i våres ble de revet bort på bare få timer. Et lite parti ble satt av til Norge, og disse blir i juli mulig å få tak i gjennom Vinmonopolets bestillingsutvalg. Det er Mostue som importerer vinen.

Hollywoodparets slott i Provence ligger vakkert og skjermet til på den provencalske landsbygden, omringet av vinranker, oliventrær og skog.

Deres vin bærer navnet Miraval, fra den historiske gården, og parets egne verdenskjente navn er tonet ned for å holde søkelys på vinens kvalitet. De ønsker at vinen skal stå på egne ben og tale for seg selv.

Til lett sommermat

Vinen er laget på lokale druestorter, i gamle vinmarker med grundig fokus på perfekt modning og sortering av det beste materialet. Den særegne flaskeformen gjenspeiler elegansen i vinen og viser den lyserøde fargen.

Den egner seg for lyse kvelder, som kan drikkes alene, eller kombineres med lett sommermat.

Valgte samme vinmarker som Hellstrøm


Da Jolie og Pitt skulle velge vinmaker å samarbeide med (de har naturligvis hverken tid eller kunnskap til å gjøre dette alene), valgte de å gå til den familien Perrin, som blant annet står bak det prestisjetunge slottet Château de Beaucastel i Rhône-dalen.

Dette er den samme familien som Eyvind Hellstrøm valgte å arbeide med da han lanserte sin rødvin.

– Hvilken glede det er å kjøre rundt på franske landeveier og ende opp hos Francois Perrin på vakre Chateau de Beaucastel, sa Hellstrøm dengang. Nå er det Angeline Jolie og Brad Pitts tur til å oppdage den franske landsbygda.

Château Miraval Rosé 2012

Pitt-Jolie & Perrin

Pris: 220 kroner

Importør: Mostue

Pressemelding

Powered by Labrador CMS