More Rosso Negromaro Malvasia3

Italiensk romantikk på boks

Alle hjerter gleder seg over More Rosso – en italiensk rødvin på BIB som er dedikert til kjærligheten. Den skal passe både til julemat og peiskos. More Rosso er spesielt utviklet for det norske markedet, men både vinen og innpakningen er italiensk. «More Rosso» betyr direkte oversatt «røde bjørnebær», og spiller blant annet på vinens tydelige aroma av nettopp bjørnebær. I tillegg er røde hjerter et gjennomgående element i både designet og tittelen på boksen.

Publisert

Røde bjørnebær ser vi normalt bare når bjørnebærplanten er i blomstring og bærene ennå ikke er fullmodne. Dette kan derfor ses som et symbol på blomstrende kjærlighet – både i form av nyforelskelser og gammel kjærlighet som får en ny vår.

– Nordmenn elsker fruktige italienske rødviner, og More Rosso er et enkelt og vakkert navn som gir positive assosiasjoner til glede, lidenskap og kjærlighet. Og når du drikker More Rosso sammen med en du er glad i kan varme følelser fort oppstå – eller blusse opp, sier Camilla Wedding i Excellars.

Ordet «more» kjenner vi dessuten fra engelsk, og også dette er en del av symbolikken i More Rossos navn og design. Vi vil ha vin med mer smak og mer fylde – og vi vil ha mer kjærlighet.

Vin fra Italias hage

More Rosso er laget i Puglia – hælen på støvellandet Italia og landets mest solrike region, som ligger ved Adriaterhavskysten og noen ganger kalles ”Italias hage”. Med sine lune solstråler og svale havbriser er området perfekt for vindyrking. Det har derfor alltid blitt laget mye vin i Puglia, men tidligere var det primært andre deler av Italia som fikk nyte best av vinene herfra. I dag er Puglia den raskest voksende vinregionen i Sør-Italia, og verdens etterspørsel etter viner herfra blir stadig større.

Negroamaro

More Rosso består hovedsakelig av den søritalienske druen Negroamaro, som ofte anses som den mest interessante i Puglia. Negroamaro er en robust drue som tåler godt varmt og tørt klima, og den stortrives dermed under den varme solen i Puglia. Selv om ”amaro” betyr ”bitter” på italiensk, antar man at navnet på druen kommer fra to ulike ord som begge betyr ”sort” – det latinske ”negro” og det gammelgreske ”maru”. Navnet spiller på at druen er svært mørk i fargen, og dermed også gir mørke viner med preg av mørk bærfrukt som bjørnebær.

I tillegg til Negroamaro inneholder More Rosso også en liten andel Malvasia Nera, som er en svært aromatisk drue som runder av hoveddruen og gir vinen en lett sødme.

Vinen passer til norske juleklassikere som svineribbe og pinnekjøtt. I tillegg passer den godt til høst- og vintermat som kraftige og smakfulle retter med vilt, kalv, svin eller kylling, gjerne middelhavsinspirerte varianter med mye urter og krydder. More Rosso er selvsagt også gegnet følge til kraftige pastaretter og annen italiensk mat, og den er en vinner på ostekvelden, der den går spesielt godt til modne oster.

More Rosso Negroamaro Malvasia 2012

Smaksnotat: Les smaksnotatet i neste nummer av magasinet Horeca

Druer: Negroamaro (80 %) og Malvasia Nera (20 %)

Land/distrikt: Italia/Puglia

Alkoholinnhold: 14 prosent

Pris: 380 kroner (Vinmonopolet)

Importør: Excellars

"
Powered by Labrador CMS