Italiensk pizza steinovn

Italiensk pizza på menyene igjen

Pizzaen har gjort en rundreise, fra Italia via Amerika til Norge, og tilbake til Italia. Den opprinnelige italienske pizzaen er populær som aldri før. Trenden fester nå grepet om pizzaserveringen i Norge.

Publisert

En tynn stenovnsbakt bunn, toppet med Mozzarella og en forsiktig bruk av garnityr oppnår vi en crispy og ren smak som passer perfekt i den nye pizzatrenden.

Norsk Storhusholdning (NSH) på Furuset i Oslo var først ute med pre-baked pizza i Norge, og medlemsbedriftene legger store ressurser ned i produktutvikling. Markedssjef John Arne Jørgensen byr på et stykke italiensk pizza med Pancetta.

– Dette er et godt eksempel på hvordan vi mener italiensk pizza skal serveres. Med en tynn stenovnsbakt bunn, toppet med Mozzarella og en forsiktig bruk av garnityr oppnår vi en crispy og ren smak som passer perfekt i den nye pizzatrenden, forteller Jørgensen.

Lang historie

Italiensk pizza på menyene igjen.

Selv om pizzaens opprinnelse diskuteres, så oppfatter de fleste at den italienske varianten er den opprinnelige. Da pizza ble introdusert i Norge var det imidlertid den amerikanske varianten som ble servert.

Og det er denne kvaliteten de fleste av oss forbinder med pizza. En tykk bunn og mye ost har skaffet den amerikanske pizzaen mange venner. Men tidene endrer seg. Trender kommer og går, og med dette skifter også kundens smak. Nå skal måltidet være lettere, enklere og renere. Det gjelder alle mattrender, også pizza. Da passer den italienske kvaliteten bedre, sier han.

Enklere enn du tror

Mange serveringssteder har ikke en stenovn, andre opplever at det å kjevle ut den tynne italienske pizzabunnen er for ressurskrevende. Da kan et godt halvfabrikata gjøre nytten. Jørn Libekk viser oss hvordan en frossen, halvstekt pizzabunn blir til en knasende og deilig pizza på noen få minutter i ovn.

– Vi leverer nå et bredt sortiment med italienske bunner, både rå og halvstekte fra 18 til 39 cm samt gastronorm (tilpasset storkjøkkenovner). De forstekte bunnene finnes i variantene stenovn og vedovnsbakt (begge med saus) og lar seg lett tilberede på de aller fleste kjøkken. Tilsett Mozzarella og litt garnityr og så er det bare å si «buon appetito». En løsning som passer for alt fra gatekjøkken, til kantine og fine-dining, hvor målet er en god kvalitet på enkel måte.

Komplette løsninger

Pizzabunn - på italiensk vis, fra Norsk Storhusholdning.

Når Jørgensen serverer pizza med Pancetta så er ikke dette tilfeldig. Bedriftene som utgjør Norsk Storhusholdning tilbyr de komplette løsningene for en god pizza.

– Pancetta er et urtekrydret bacon- laget på italiensk manèr- og egner seg veldig godt som garnityr på pizza. Produktet er utviklet hos Ådne Espeland på Jæren, og er bare ett av flere eksempler vi har på godt garnityr. Vi tilbyr også rå italienske bunner med saus, eller spesielle sauser fra Gourmetcompagniet. Uansett ambisjon på kjøkkenet kan vi derfor tilby løsninger som tar serveringen til nye høyder.

Samarbeid

Testkjøkkenet på Furuset brukes flittig til å prøve ut nye oppskrifter. Jørn Libekk forteller om hektisk aktivitet.

– Vi er opptatt av å hente impulser fra hele verden. Vi er i dialog med de fremste produsentene av pizza i Italia, deltar på events og konkurranser der nede, og utvikler det vi lærer videre her hjemme. Vi er også opptatt av å lytte til kundene og har jevnlig treff her på huset hvor vi sammen med kjedekunder kan sette sammen nye menyer og oppskrifter. Vi prøver oss frem til de beste smakene og lærer mer sammen med kundene. Denne kunnskapen kommer alle til gode gjennom den opplæring og inspirasjon vi kan dele av til alle som vil komme i gang med italiensk pizza.

Les mer på NSH.as

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS