Litteraturvin A

Hva med en litteraturvin?

Nå har litteraturvinen kommet, en vin som rett og slett er skapt for det skrevne ord. Et røslig glass vin går som hånd i hanske med en god bok, enten det er under et lunt pledd når ruskeværet slår mot vinduet eller når slaraffenlivet nytes under feriesolen.

Publisert

Idéen til en litteraturvin kommer fra bokentusiasten Wiggo Andersen. Andersen er en mann med mange jern i ilden. Han står bak to av landets mange litteraturfestivaler, «Ord i Grenseland» i Fredrikstad og «Reine Ord» i Lofoten. I tillegg driver Andersen turoperatørselskapet Temareiser i Fredrikstad. Som reisearrangør og eier av en vingård i Sør-Afrika ble kontakten med importselskapet Palmer Group knyttet, og sammen har de nå lansert de bokvennlige vinene «Literature Wine».

Etikettene er designet som en bokrygg og teksten på baketiketten er skrevet av forfatteren Tomm Kristiansen. (Foto: Morten Holt)

Vinene kommer i både rød og hvit ham. og blir å finne på litteraturfestivaler og forlagsfester over det ganske land. I tillegg kan de bestilles på ditt lokale Vinmonopol.

Etikettene er designet som en bokrygg og teksten på baketiketten er skrevet av forfatteren Tomm Kristiansen.

Han skriver: «Jeg hadde ikke regnet med å treffe Henrik Ibsen i Sør-Afrika. Men han dukket opp i en roman av André Brink. Den store men samtidig beskjedne sør- afrikanske forfatteren har alltid et sitat fra en annen storhet i sine bøker. Og i en av dem har Ibsens siste ord på dødsleiet fått sin plass «Tvert imot!».

Literature Wine Tinta Barocca 2012.

Siden Tomm Kristiansen ga ut en bok om Cape Town i fjor, og André Brink nærmest er å regne som en norgesvenn med et titalls bøker gitt ut på norsk, er dette bøker som går godt til både den hvite og den røde litteraturvinen. Men innholdet i flasken passer selvfølgelig til alle slags bøker, også din favorittbok.

Literature Wine Tinta Barocca 2012

Smaksnotat: Les smaksnotatet i neste nummer av magasinet Horeca

Land/distrikt: Sør-Afrika/Western Cape

Produsent: Er produsert av i samarbeid med Paarderbosch Winery.

Druer: Tinta Barocca

Passer til: Kan gjerne drikkes alene til en god bok eller en hyggelig samtale, men vinen er også godt følge til lette retter med lyst kjøtt, pizza og tomatbaserte pastaretter.

Pris: 125 kroner (Vinmonopolet)

Literature Wine Sauvignon Blanc 2012.

Importør: Palmergroup.no

Literature Wine Sauvignon Blanc 2012

Smaksnotat: Les smaksnotatet i neste nummer av magasinet Horeca

Land/distrikt: Sør-Afrika/Western Cape

Produsent: Er laget i samarbeid med den sørafrikanske vingården Du Tooitskloof.

Druer: Sauvignon Blanc (100 %)

Passer til: Den passer til favorittboken og i hyggelig samvær, men vinen går også godt til fisk- og sjømat, samt asparges, artisjokker og salater, og ikke minst til chèvre.

Pris: 125 kroner (Vinmonopolet)

Importør: Palmergroup.no

"
Powered by Labrador CMS