DupuyKonjakk1

Hjemmelaget luksuskonfekt i påskeegget

Pascal har i samarbeid med Hennessy utviklet luksuskonfekt som inneholder ekte Hennessy XO. Lag konfekt fra bunnen av og overrask en du er glad i med et luksuspåskeegg.

Publisert

Sammen med konjakkhuset Hennessy, har den franske chocolatieren Christophe Piard hos Pascal utviklet oppskriften på luksuskonfektsjokoladen Chocolat XO. Piard er en av Norges aller fremste konfektmakere, og har smakt seg frem til den aller ypperste kombinasjonen av de gylne dråpene og sjokolade.

– Konjakk og sjokolade er en utsøkt kombinasjon, og gir oss et spennende spekter av harmoniske smaker. Det er også den perfekte avslutningen på et godt måltid, sier Pascal Dupuy, grunnleggeren av Pascal.

Sjokoladelykke

Det er kjent at sjokolade gir en følelse av lykkerus, i tillegg til at den mørke fristelsen forbindes med sensuell lidenskap. Hva er vel da ikke bedre å servere enn hjemmelaget konjakksjokolade i påskeferien, og samtidig pleie forholdet?

Chocolat XO inneholder den eksklusive konjakken Hennessy XO, der noen av elementene er så gamle som 30 år. Konjakken har aromaer av lær, eik og sort pepper, som skaper en sjelden og magnetisk kompleksitet, kombinert med mild vanilje og kardemomme. Hennessy XO (70 cl) er tilgjengelig på Vinmonopolet til kr 1130 kroner.

Pascal Dupuy er grunnleggeren av Pascal.

Slik lager du Chocolat XO

Ingredienser 375 dl fløte2 kg mørk sjokolade (gjerne Guarana 70 %) 550 g melkesjokolade 90 g invertsukker*2 dl Hennessy XO

*Spaltet rørsukker som består av like vektdeler glukose og fruktsukker. Kan kjøpes hos sjokolademaker, konditor og enkelte dagligvarebutikker. Det er også mulig å lage selv.Fremgangsmåte Kok sammen fløte og sukker Smelt og bland all melkesjokoladen med 550 gram mørk sjokolade. Anvend gjerne en bolle som ligger i varmt vann.Bland med stavmikser Avkjøl til 35 grader C Tilsett konjakk (temperaturen må ikke være høyere enn 35oC fordi konjakken da fordamper) Avkjøl til du kan forme runde kuler, eller hell ut i firkanter på et brett. La sjokoladen kjøle seg ned i romtemperatur Smelt resten av den mørke sjokoladen og dypp kulene eller bitene i denne.La sjokoladen stivne i romtemperaturSmak så mye du vil underveis! Holdbarheten er cirka én måned i romtemperatur. Konfektsjokoladen holder fire måneder i kjøleskap, men må da oppbevares i lukket emballasje.De som ikke har tid til å lage konjakksjokoladen fra bunnen av, kan ”jukse litt” og kjøpe den ferdig på Pascals utsalgssteder.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS