Rent kjøkken COLOURBOX1240945

Ferdige IK-Mat systemer med HACCP

Medieoppslag etter en omfattende kontroll fra Mattilsynet bør vekke alle virksomheter innen matservering. Medieomtale som dette kan sverte omdømme og resultere i tapt omsetning for ethvert serveringssted. Lilleborg Profesjonell tilbyr ferdige IK-Mat systemer med HACCP, som gir et godt utgangspunkt for trygg mat.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Hele 7 av 10 virksomheter har fått vedtak eller varsel om vedtak etter tilsyn. Det viser at det gjenstår en omfattende jobb i virksomhetene for å bedre hygienen og rutiner for intern kontroll 1).

Se rapporten fra Mattilsynet her

Kyndig veiledning

"

Illustrasjonsfoto

– Er du bekymret for besøk fra Mattilsynet? Skaff deg bistand fra Lilleborg Profesjonell, heter det i en pressemelding fra Lilleborg Profesjonell.

«God opplæring i rett bruk av IK-matsystemet, gode rutiner og riktige holdninger både hos ledelse og ansatte er nøkkelfaktorer for å lykkes. Med enkle metoder kan du gjøre ditt serveringssted hyggeligere for dine ansatte, mer attraktivt og hygienisk sikkert for gjestene, og dermed sikre god, langvarig og økonomisk sunn drift. Mange ledere føler at de ikke har nødvendig kompetanse for å utvikle IK-mat system med HACCP internt, derfor anskaffer de ofte ferdige løsninger for slike systemer. Det er viktig å huske at IK-mat systemer skal brukes i det daglige. Systemene trenger tid til å bli godt implementert med daglig oppfølging og etterlevelse», heter det i pressemeldingen.

Skreddersyr løsninger

«Lilleborg Profesjonell tilbyr ferdige IK-Mat systemer med HACCP som gir et godt utgangspunkt for trygg mat.Det å få et levende system er likevel avhengig av virksomheten. Vi kan også bidra i prosessen for å skreddersy en løsning for det enkelte sted. Vi ser at en bra hygienestandard er en sammensatt utfordring som omfatter personlig hygiene, kjøkkenrenhold, maskinoppvask, og renhold av serveringslokalet samt gjestetoaletter. Vi kan bistå med forslag til løsninger på de enkelte områder eller tilby et totalt system avhengig av kundebehov.

En del materiell kan vi sende ut gratis på forespørsel, for eksempel plansjer om håndhygiene, guide til maskinoppvask, faglige brosjyrer om trygg mat og renhold, metodekort for renhold av kjøkkenutstyr samt produktbrosjyrer. Vi kan også sende registreringskalender for 2013 gratis slik at du kan bli kjent med produktet. Kalenderen brukes til enkel oppfølging av IK-mat systemet, registrering av avvik og korrigerende tiltak», heter det i meldingen fra Lilleborg Profesjonell.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS