Skinkeribbe

Et magrere alternativ til juleribba

I år blir den tradisjonelle juleribba utfordret fra et kjøttstykke som kommer fra et helt annet sted på grisen. Gilde har utviklet et magrere produkt som ser ut som en ribbe, smaker som en ribbe, men som likevel ikke er en ribbe. Skinkeribba er benfri. I tillegg er det mye mer kjøtt på den enn på ordinær ribbe. Fordi skinkeribba er benfri, krever den også mindre steketid.

Publisert

Skinkeribba kommer fra låret til grisen, og ikke fra siden, eller den såkalte ribben

Ribba topper alle julemiddagskåringer år etter år, med pinnekjøttet på en god plass nummer to. Fra før har nordmenn kunnet velge mellom familieribbe, tynnribbe og krydret ribbe. Tall fra Kjøttvaremarkedet (Flesland Markedsinformasjoner AS) viser en økning i total omsetning av ribbe på 20 prosent på ti år - fra 6700 tonn i 2003 til 8100 tonn i 2012.

Fra låret på grisen

Gilde har i år utviklet et tillegg til den til den tradisjonelle ribba. Det er inngått et samarbeid med Kiwi om salg av produktet og 100 tonn med skinkeribbe fra Gilde skal i løpet av november og desember selges i Kiwi-butikker over hele landet.

– Skinkeribba kommer fra låret til grisen, og ikke fra siden, eller den såkalte ribben. Den har samme stekemetode og bruksområde som ribba. Den ser ut som en ribbe og smaker som en ribbe, men er ikke en ribbe, sier Anita Mikalsen, kategoridirektør i Nortura.

Årlig økning i ribbesalget

– Vi ser at flere av våre kunder etterspør julemat og alternativer til julemat tidligere, og de ønsker også et større utvalg. Vi gleder oss derfor til å tilby våre kunder et nytt og magrere alternativ som er raskere å tilberede enn den tradisjonelle ribben, sier kommunikasjonsrådgiver Kristine Aakvaag Arvin i KIWI, som kan fortelle at kjeden har hatt en årlig økning i ribbesalget på 15 prosent de siste tre årene.

Mager og saftig julemat

– Skinkeribba er også velegnet for de som er opptatt av å spise magert. I motsetning til ribbe, hvor fett og kjøtt er lagvis delt, ligger alt fettet på skinkeribba på toppen, like under svoren. Fettet er derfor enkelt å fjerne dersom man skulle ønske det, og det går ikke ut over smak og saftighet i kjøttet. Vi gleder oss til å se om skinkeribba faller i smak, sier Mikalsen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS