Eplekakevin perrin beaumesdevenise2010

Eplekakevinen fra Rhône

Eplesesongen er rett rundt hjørnet, og mange har nok allerede begynt å benytte nedfallseplene til baking og eplesyltetøy for den lille ekstra syresnerten et undermodent eple kan gi. Gjør stas på eplekaken med en lekker muscat fra sydlige Rhône, Perrin Muscat de Beaume deVenise 2010, signert familien Perrin.

Publisert

I Beaumes de Venise ved foten av Dentelles de Montmirail benytter den anerkjente familien Perrin soltimer og varmegrader til å produsere Vin Doux Naturelle på to forskjellige kloner av druen Muscat Blanc.

Jordsmonnet her består av erodert og porøs kalkstein i kombinasjon av rød leire og sand.

Under vinifikasjonen er vinen kun i kontakt med temperaturkontrollerte ståltanker, og gjæringen avbrytes ved tilsetning av druebrennevin når mosten har en restsødme på rundt 118 gram per liter. Vinen får da en delikat sødme og en alkoholgrad på 15 %.

Vinen passer utmerket til ost og fruktdesserter, og da som nevnt, spesielt eplekake.

Perrin Muscat de Beaume de Venise 2010

Land/distrikt: Frankrike / Rhône

Produsent: Perrin, Famille

Appellasjon: AOC Muscat de Beaume de Venise

Druer: Muscat blanc à gros grains (50 %), Muscat blanc à petits grains (50 %)

Alkohol: 15 %

Pris: 215 kroner, 75 cl (basis, Vinmonopolet), 168 kroner (horeca)

Importør: Mostue

Powered by Labrador CMS