Doppio Passo Rosato

Doppio Passo har fått søsken

Doppio Passo, den italienske rødvinen som har vært Norges mest solgte vin i over tre år får selskap av Doppio Passo Prosecco og Doppio Passo Rosato. Proseccoen og rosévinen er laget over samme lest. – Det føles veldig naturlig at vi nå utvider Doppio Passo-sortimentet med disse to vinene, og vi har stor tro på dem begge, forteller Camilla Wedding i den norske vinimportøren Excellars.

Publisert

Etterspørselen etter prosecco har nærmest eksplodert, og salget av disse italienske musserende vinene har hatt en formidabel økning i Norge de siste årene. I 2012 ble det solgt 1,2 millioner liter musserende vin fra Italia, som i all hovedsak dreier seg om prosecco. Det er 200 000 liter mer enn det som ble solgt av spansk musserende vin (cava) i fjor, og over tre ganger så mye som antall solgte liter champagne.

– For mange blir champagne kanskje for dyrt og høytidelig, mens andre rett og slett bare foretrekker saftigere og mer ukompliserte musserende viner. Dette er egentlig ikke noe nytt, men etter mange år med cava som et rimeligere alternativ til champagne, var nok mange nordmenn klare for noe nytt og spennende, sier Camilla Wedding.

Forfriskende

«Doppio Passo Prosecco er en forfriskende musserende vin i en stil som mange nordmenn er glad i, og akkurat slik klassisk prosecco skal være er den ikke helt knusktørr. Som all annen prosecco består Doppio Passo Prosecco av 100 prosent Glera, og druene er dyrket i åssidene rundt Treviso i Veneto, nordøst i Italia. Her er klimaet ideelt for at vindruer skal utvikle både høy syre og høyt sukkerinnhold, noe som er optimalt for Glera, som modner svært sent», heter det i pressemeldingen fra Excellars.

Druene som brukes til Doppio Passo Prosecco er nøye utvalgt, og vinen er laget ved hjelp av den såkalte Martinotti-Charmat-metoden. Her oppstår boblene ved annengangsgjæring i en lukket ståltank, noe som bevarer mest mulig fruktighet i vinen.

– Som andre proseccoer skal Doppio Passo Prosecco kun gjenspeile druenes fruktighet og stedet de er dyrket – ingenting mer, forklarer Wedding.

Den musserende vinen er egnet som aperitiff, men den passer også godt til mange typer mat. En nydelig kombinasjon er selvsagt den italienske tapasforretten antipasti, som gjerne består av elementer som ost, spekeskinke, salami, oliven, sopp, artisjokkhjerter og syltede grønnsaker. I tillegg passer Doppio Passo Prosecco også godt til sushi og lette fisk- og skalldyrretter. Og vi må for all del ikke glemme den forfriskende drinken Bellini – hvor prosecco spiller hovedrollen.

Doppio Passo Rosato

I likhet med prosecco har også rosévin blitt stadig mer populært blant nordmenn de siste årene, og bare i 2012 økte salget av rosévin med 12,5 prosent sammenlignet med året før, samtidig som totalsalget av vin i Norge var omtrent stabilt.

– Vi nordmenn reiser mye til Italia og andre søreuropeiske land, hvor vi gjerne får inspirasjon til nye drikkevaner som vi deretter tar med oss hjem. Doppio Passo Rosato er en lett, frisk og leskende rosévin, noe som gjør at den passer perfekt som avkjølende drikke på en solfylt sommerdag, forklarer Wedding.

Doppio Passo Rosato kommer akkurat som rødvinen Doppio Passo fra Puglia og er laget av 100 prosent Primitivo, noe som har gitt den sin rike og konsentrerte frukt. Fargen på vinen kommer fra drueskallene på de mørkelilla Primitivo-druene – det er her fargestoffene sitter.

Doppio Passo Rosato produseres ved at drueskallene fjernes umiddelbart etter en skånsom pressing, og drueskallene er dermed i kontakt med druemosten bare akkurat lenge nok til at vinen får sin flotte rosafarge. Deretter blir mosten gjæret på samme måte som når man lager hvitvin.

«Doppio Passo Rosato er en allsidig vin som passer både alene og til mange typer mat, både lett sommermat og mer smaksrike retter. En klassisk kombinasjon er ”rosa vin til rosa mat” – med andre ord råvarer som laks, ørret og reker. Vinen er dessuten ideell til sushi i alle former og farger. Passer også hvis du skal servere koldtbord, tapas eller antipasti med mange ulike retter, som for eksempel kjøttboller i tomatsaus, grillet fisk, kylling eller svinekjøtt, reker og andre skalldyr, Caprese-salat (tomat og mozzarella), grønne bønner, asparges, melon, spekeskinke, salami, pølser, oliven, ost eller salat», heter det i pressemeldingen.

Doppio Passo Prosecco

Land/distrikt: Italia/Veneto

Druer: Glera (100 %)

Pris: 115 kroner (Vinmonopolet).

Importør: Excellars

Doppio Passo Rosato

Land/distrikt: Italia/Puglia

Druer: Primitivo (100 %)

Pris: 108 kroner (Vinmonopolet).

Importør: Excellars

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS