Robert Mondavi

Boksvin fra den amerikanske vinens far

I år er det 100 år siden den amerikanske vinlegenden Robert Mondavi ble født og det feires over hele verden. Samtidig lanseres Robert Mondavi Woodbridge Cabernet Sauvignon på BIB i Norge.

Publisert

Fra Robert Mondavi Winery.

Pioneren i den amerikanske vinindustrien sørget for fornyelse i både dyrking og fremstilling av vin og fikk fortjent tilnavnet «den amerikanske vinens far». Nå er Robert Mondavi Woodbridge Cabernet Sauvignon tilgjengelig som 3 liters BIB.

Robert Mondavi foran vingården i Oakville i California.

Dette er den første boksvinen fra Robert Mondavi Winery som lanseres i Norge og den allsidige vinen passer like godt til hvitt og rødt kjøtt, som til fredagstacoen.

Amerikansk vinkultur

Få navn er så sterkt knyttet til den amerikanske vinkulturen som den nå avdøde Robert Mondavi (1913-2008). I 1966 grunnla han det ikoniske Robert Mondavi Winery i hjertet av Napa Valley.

Visjonen hans var å lage vin i verdensklasse fra Napa Valley og som et resultat av hardt arbeid, innovasjon og kjærlighet har Robert Mondavi Winery i fire årtier produsert noen av de mest bemerkelsesverdige og prisbelønte Cabernet Sauvignon vinene i verden.

Kona reiser rundt

Druene som brukes i Robert Mondavi Woodbridge Cabernet Sauvignon vokser i et klima som er preget av solfylte dager og en beskyttende kjølig bris fra San Joaquin Delta. Det gir en balansert og fruktig vin som kan drikkes alene, men som også passer til både lyst og rødt kjøtt, for eksempel vilt, kylling og fredagstacoen.

Mondavis hundreårsjubileum feires med smakinger og presentasjoner over hele verden og det er hans kone, Margrit Biever Mondavi, som reiser rundt og representerer vinhuset.

Smaksnotat: Se utgave 6 2013 av magasinet Horeca

Land/distrikt: USA/California

Produsent: Robert Mondavi Winery

Druer: Cabernet Sauvignon

Pris: 380 kroner (Vinmonopolet)

"
Powered by Labrador CMS