Baileys Chocolat Luxe1 Anthony Wilson

Baileys med belgisk sjokolade

Brennevinsprodusenten Diageo lanserer Baileys Chocolat Luxe. For første gang er belgisk sjokolade og alkohol blandet på en måte som gir en opplevelse av sjokolade i glasset. 

Publisert

Anthony Wilson. (Foto: Bompas & Parr Culinary Alchemy)

– Filosofien bak Baileys Chocolat Luxe var å skape en ekte opplevelse av flytende sjokolade – en drink du kan nyte i romtemperatur, og som kan måle seg med å spise sjokolade, sier Anthony Wilson, sønn av skaperen av den originale Baileys.

Foto: Bompas & Parr Culinary Alchemy

Han har brukt tre år på å utvikle innovasjonen. Han har reist gjennom tre kontinenter og har prøvesmakt over 200 varianter av verdens beste sjokolader for å kunne utvikle en skreddersydd Baileys som gir den unike opplevelsen av flytende sjokolade i glasset.

Whisky og fløte

Foto: Bompas & Parr Culinary Alchemy

– Baileys var den første likøren som forente whisky og fløte, og nå har endelig foreningen av mine to favorittingredienser blitt en realitet. Jeg er stolt over å ha realisert dette målet, og at vår familietradisjon med Baileys nå fortsetter med et helt nytt, innovativt produkt, - en ekte belgisk sjokoladeopplevelse, sier Wilson.

Mange forsøk

Etter hele 839 mislykkede forsøk var det til slutt en ørliten justering som ga det store gjennombruddet.

Ved å redusere alkoholinnholdet med kun 1.3 prosent, fikk han endelig whiskyens røkte smak til å komplimentere den søte smaken av sjokolade, fremfor å overdøve den.

– Dette er et stort fremskritt innen sjokoladeutvikling, mange har tidligere forsøkt å lage en drink ut av sjokolade, men utfordringen har alltid vært sjokoladens fasthet. Diageo har med Baileys Chocolat Luxe lyktes i å skape en ekte sjokoladeopplevelse, sier matarkitekten Sam Bompas, som setter sitt kvalitetsstempel på produktet.

Det er kombinasjonen av luksusingredienser som madagassisk vanilje og over 30 gram ekte belgisk sjokolade per flaske som skaper den unike smaken til Baileys Chocolat Luxe. Innovasjonen er et gjennombrudd innen brennevinsproduksjon og kan sammenlignes med utvikling av den originale Baileys for over 37 år siden.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS