Emiliana Reserva Riesling

Aromatisk Riesling fra Chile

Emiliana Reserva Riesling 2011 er en Riesling fra området Bío Bío Valley i Chile, der hvor vinmakere stadig tøyer klimatiske grenser for å lage nye, spennende og ikke minst aromatiske viner. Området ligger om lag 50 mil sør for hovedstaden Santiago, i retning Sydpolen. Det har fått sitt navn fra elven Bío Bío som renner fra de nærliggende Andesfjellene, gjennom dalen og frem til Stillehavet.

Publisert

Dette er helt på grensen av hvor langt syd det er mulig å dyrke druer i Chile og områdets vinmakere tøyer klimatiske grenser for å finne de beste forutsetninger for de noble druene Riesling, Pinot Noir, Gewurztraminer og Sauvignon Blanc, som alle trives best i kjøligere klima.

I Bío Bío er det kaldere, mer vind og nedbør enn ellers i Chiles vinområder. Derfor krever vindyrkingen her mer tålmodighet, dyktighet og nerve. Men kan til gjengjeld gi fantastiske resultater i viner med fremragende syre og stor friskhet.

Emiliana Reserva Riesling 2011 er et eksempel på en aromatisk, frisk og velbalansert vin fra Bío Bío Valley.

Vinen er produsert av Emiliana Vineyards med vinmaker César Morales i spissen. Det dreier seg om miljøbevisst produsent med vinmarker i forskjellige områder som Casablanca, Maipo, Cachapoal, Colchagua og Bío Bío. Produsenten er en pioner innen økologisk og biodynamisk vindyrking i Chile og alle deres viner er fremstilt gjennom bærekraftig produksjon og genuint samfunnsansvar.

Emiliana Riesling Reserva er laget av håndplukkede Rieslingdruer fra vinmarken Mulchén, bestående av sju hektar jordsmonn med rødlig sandblandet leire. Druene er innhøstet i april 2011. Mosten fra forsiktig pressede druer gjennomgår temperaturkontrollert gjæring ved lav temperatur (11-14 grader) for å få frem mest mulig frukt- og druekarakter. Vinen får deretter hvile på bunnfallet sitt – noe som gir en rundere vin med god fylde og aroma.

Emiliana Reserva Riesling 2011

Produsent: Emiliana Vineyards

Drue: 100 % Riesling (100 %)

Alkohol: 12,5 %

Pris: 106 kroner (Vinmonopolet)

Importør: Conca y Toro

Powered by Labrador CMS