TariquetArmagnac2

Chateau du Tariquet Bas Armagnac Folle Blanche

Cognac kjenner de fleste til, men få har et forhold til Armagnac. Begge er druebrennevin laget av destillert hvitvin hovedsakelig basert på druetypen Ugni Blanc. I Chateau du Tariquet Bas Armagnac Folle Blanche finner du derimot den sjeldne druen, Folle Blanche som kun dekker fem prosent av hele Armagnac-appellasjonen.

Publisert

Normalt tilsettes kun en liten andel Folle Blanche i kombinasjon med flere andre «hjelpedruer». Chateau du Tariquets Bas-Armagnac Folle Blanche er eksklusivt laget av denne spesielle druen.

Den skiller seg fra de fleste andre druebrennevin ved at den har en frisk og sitruspreget aroma.

«Tenk deg duft og smak av kumquat og appelsiner i det den treffer munnen, før aroma av aprikos, sultaner, kandisert appelsinskall og fersk kanel kommer frem. Det er verken tilsatt farge, karamell eller eikeflis og den gylne fargen kommer fra lett toastede eikefat som de ulike årgangene i denne Bas Armagnacen er lagret i. I tillegg er den såkalt Degree Nature; det vil si at den har sin naturlige alkoholstyrke uten å være tilsatt vann. Med sin fruktige stil er Armagnacen feminin og elegant samtidig som den har skikkelig punch», heter det i en pressemelding.

Land/distrikt: Frankrike/Gascogne

Produsent: Domaine du Tariquet

Druer: Folle Blanche (100 %)

Volum: 70 cl

Alkohol: 45 %

Pris: 400 kroner (Vinmonopolet), 319,20 kroner (Vectura)

Powered by Labrador CMS