Rendalen Kjøtt

Rendalshakk fra Østerdalen

Rendalen Kjøtt AS har lansert Rendalshakk. – Vi lager også porsjonspakninger på 2,5 kilo. Disse er ment for storhusholdninger som institusjoner, hoteller og lignende, sier daglig leder for Rendalen Kjøtt, Ola Kværnes. Rendalshakk har lavt fettinnhold, bare seks gram fett per 100 gram ferdig hakk.

Publisert

Lokalene til Rendalen Kjøtt på Åkrestrømmen i Hedmark. (Foto: Rendalen Kjøtt)

Ferdigproduktet er et resultat av kjøttbedriftens videreforedling av eget råstoff, basert på oppskrift fra gammel tradisjonskost i Østerdalen, skriver Østlendingen.

Ingredienser

Ingrediensene, som er kvernet storfekjøtt, poteter, løk og krydder kokes i lokalene til Rendalen Kjøtt AS på Åkrestrømmen. Deretter fylles porsjonspakninger på 500 gram og forsegles med plastfilm.

– Dette kjører vi gjennom en pasteuriseringsprosess med hurtig oppvarming til 85 varmegrader, deretter hurtig nedkjøling til 15 kuldegrader i 45 minutter, sier Vegard Otnes, som er sjef på hakkproduksjon.

Nortura på laget

Ideen om å lage et ferdigmatprodukt basert på tradisjonell kost i Østerdalen og Rendalen oppsto i bedriften selv, men det endelige produktet er utviklet i samarbeid med Norturas næringsmiddelekspertise.

"

Daglig leder for Rendalen Kjøtt, Ola Kværnes. (Foto: Rendalen Kjøtt)

– Oppskriften er hentet fra bondekvinnelagets bok om tradisjonell husmannskost, sier daglig leder i Rendalen kjøtt AS, Ola Kværnes.

700-1000 kilo daglig

Siden produktet kom på markedet i månedsskiftet august/september er det snart produsert to tonn Rendalshakk. Det er Norturas salgs- og distribusjonsledd som er ansvarlig for å få produktet ut i markedet til kundene.

– Dersom dette slår an så håper vi på en daglig produksjon på 700-1000 kilo med Rendalshakk, sier Kværnes.

Østlendingen.no

"
Powered by Labrador CMS