Koskenkorva pris

Pris til Koskenkorva

Koskenkorva Vodka ble belønnet med den gjeve Master-medaljen i kategorien Premium Vodka i konkurransen The Vodka Masters i regi av det internasjonale bransjemagasinet The Spirits Business. Også Koskenkorva Vodka Lingonberry kjempet i teten i Scandinavian-kategorien.

Publisert

I år deltok rekordhøye 120 forskjellige varemerker i den internasjonale The Vodka Masters-konkurransen. Gjennom blindtester lette dommerne etter verdens beste vodkasorter og de beste ble belønnet med medaljene Sølv, Gull eller Master i ulike kategorier.

Koskenkorva Vodka ble belønnet med den gjeve Master-medaljen i kategorien Premium Vodka i konkurransen The Vodka Masters.

– Resultatet i en av bransjens mest anerkjente konkurranser viser at den ekte og originale smaken hos Koskenkorva Vodka virkelig er så unik at den overbeviser selv krevende internasjonale spesialister, sier Altias salgssjef Patrik Holtari i en pressemelding.

Fra finske kornåkre

I Koskenkorva benyttes kornsorter som dyrkes på åkrene i finske Österbotten, utviklet i samarbeid med finske proffer innen kornbransjen.

– I vår anerkjente destilleringsprosess destilleres alkoholen mer enn 250 ganger til det blir et kornbrennevin med 96 volumprosent. En av kategoriens reneste brennevin r trenger derfor ikke den separate kullfiltreringen, som er typisk for andre vodkasorter. Dette merkes også på smaken, sier Holtari.

Koskenkorva Vodka er tidligere belønnet med gullmedalje i den internasjonale Wine & Spirit-konkurransen i 2007.

The Vodka Masters

* The Vodka Masters er en konkurranse som arrangeres av den internasjonale alkoholbransjens fagtidsskrift, The Spirits Business. Priser utdeles i til sammen ti kategorier: Russia, Eastern Europe, Scandinavia, Rest of the World, Standard, Premium, Super Premium, Flavoured og Design & Packaging. I år var også Organic Vodka en ny kategori.

* I Premium-kategorien, som ble vunnet av Koskenkorva Vodka, deltok 19 varemerker og Koskenkorva Vodka Lingonberry ble valgt som den beste blant 12 skandinaviske vodkasorter.

* I dommerpanelet deltok redaktøren Ian Wisniewski, Alcohols Ltd: s direktør Peter McKay samt Keith Lyon fra Waitrose og konsulenten Pleurat Shabani, alle spesialister på vodka. Daisy Jones, Associate Publisher hos The Spirits Business, var dommerpanelets sekretær.

Koskenkorva

* Koskenkorva har fått sitt navn etter en by med samme navn i vestfinske Österbotten. Det er destillert Koskenkorva i byen siden 1953, og byen er fortsatt det eneste produksjonsstedet for Koskenkorva i hele verden.

* Globalt er det solgt mer enn en milliard flasker Koskenkorva. Koskenkorva finns som klar vodka og i form av smaksatte alternativ. Koskenkorva selges blant annet i alle nordiske land, samt i Tyskland, Tsjekkia, Polen, Baltikum og taxfreebutikker.

* Koskenkorva produseres av Altia. De produserer, distribuerer, markedsfører og selger egne og lisensierte merkevarer, alkoholdrikker og viner. Virksomhetens omsetning er 460 millioner euro. Altia har mer enn 1000 ansatte i Norden og på Baltikum.

Straight Granade

* 4 cl Koskenkorva Vodka

* 1,5 cl sukkerlake

* et halvt granateple

* 1 teskje blåbær

Fremgangsmåte: Knus/shake/sil to ganger. Knus granateplet og blåbær i alkohol og sukkerlake for maksimal smak og farge. Denne drikken kan også varieres med ulike ferske råvarer.

Powered by Labrador CMS