Norsk Reiselivsfagskole på Geilo åpnet i august. Og de første studentene og foreleserne har startet opp for fullt. (Foto: Norsk Reiselivsfagskole)

Norges nye reiselivsfagskole i gang

38 reiselivsstudenter fra store deler av landet startet i høst opp på Norsk Reiselivsfagskole på Geilo. Nå åpnes det opp for flere studenter. Skolen starter også opp nettbaserte kurs for oppsagte og permitterte reiselivsansatte.

– I uke 41 starter vi en ny runde med bransjeprogrammene «Kurs for reiseliv og destinasjonsutvikling», «Kommunikasjon, formidling og språk» og «Markedsføring og økonomi». Dette er det samme kurset som ble gjennomført i juni og juli i år, og som fikk strålende tilbakemeldinger, forteller studiestedsleder Ole Fredrik Stevning.

Nå åpner Norsk Reiselivsfagskole for at enda flere kan være med på bransjeprogram for å øke kompetansen, selv om de er permitterte eller oppsagte i reiselivsbransjen.

– Neste bransjeprogram starter i uke 47. Vi tar imot påmelding på Norskreiselivsskole.no helt fram til oppstart, men vi stopper inntaket når det er fylt opp med 30 studenter, forteller Stevning.

Høye mål

Reiselivsfagskolen tar mål av seg til å bli den beste i sitt slag i Skandinavia.

– Norsk Reiselivsfagskole kommer til å tilføre Hallingdal og hele Norge svært attraktiv arbeidskraft, sier hotelldirektør Terje Simonsen ved Bardøla Høyfjellshotell. Og det er nettopp ved dette hotellet at studentene får sin undervisning de kommende to årene.

En del av reiselivsfagskolens studenter tar studiene som deltidstudium, og disse får de fleste forelesninger via digitale kanaler, samt fire årlige samlinger på Geilo.

Base på Geilo

Reiselivsfagskolestudentene har fått teste en rekke av attraksjonene i Geilo-regionen. (Foto: Norsk Reiselivsfagskole)

Heltidsstudentene har base på Geilo, men skal ha praksis på reiselivsplasser rundt om i Norge, og trolig også i utlandet. Mange av dem kommer også til å jobbe i deltidsstillinger på Geilo ved siden av studiene.

– Vi har i dag rundt 2200 arbeidsplasser knyttet til reiseliv i Hallingdal, og dette utgjør ca. 27 prosent av omsetningen i regionen, forteller Terje Simonsen.

– Derfor er det helt naturlig å etablere en reiselivsfagskole i kommunen, sier styreleder i Visit Geilo, Roger Espeli.

Vil bygge ny skole

– Dette er en stor dag for den yrkesfaglige utdanninga, sier rektor ved fagskolen i Viken, Eirik Hågensen. Han får støtte fra ordfører Petter Rukke i Hol kommune.

– Det har gått rekordraskt å få på plass den nye reiselivsfagskolen. Og det er flott. Men jeg er samtidig glad for at vi ikke startet opp i januar i år, slik de opprinnelige planene var. Med koronasituasjonen som traff både oss og hele Norge har det vært fint å få noen ekstra måneder på å legge alt til rette. Nordmenn kommer til å søke ut i reiselivslandet Norge på en annen måte enn før. Og jeg er glad for at vi har dere som skal kunne ta imot dem på en god måte. Nå har vi fått de første snart 40 studentene på plass. Det neste målet må være å få bygd en fysisk bygning til fagskolen, og jeg er sikker på at vi skal få det til, sier Rukke.

Skandinavisk kompetansesenter

– Dere er det første kullet ved skolen, og vi er avhengige av dere for at det skal bli en vellykket fortsettelse og utvikling av skolen, skal slik vi ønsker. Vi har tidligere forsøkt å etablere et skandinavisk kompetansesenter for reiseliv her på Geilo. Nå er vi på vei, sier Espeli.

– Koronaen har rammet reiselivet hardt, og desto viktigere er det å ta ut mulighetene til en utdannelse akkurat nå. Jeg gleder meg veldig over etableringen og oppstarten av Norsk Reiselivsfagskole, sier direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, i en kommentar.

Les mer på Norskreiselivsfagskole.no

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS