Markedssjef i Q-Meieriene, Pål Rasmussen, gründer Ingrid Spord og matredder-ekspert Mette Nygård Havre. (Foto: Q-Meieriene)
Markedssjef i Q-Meieriene, Pål Rasmussen, gründer Ingrid Spord og matredder-ekspert Mette Nygård Havre. (Foto: Q-Meieriene)

Vinner av matredderpris lager pizza av det andre vil kaste

Ingrid Spord, toppseriespiller og gründer bak matredderbedriften «Mer enn», mottok i forrige uke Q-Meierienes matredderpris for sitt arbeid med å redde grønnsaker fra en skjebne som avfall.

Publisert

Sammen med Mette Nygard Havre, ildsjelen bak folkebevegelsen «Spis opp maten», delte Q-Meieriene ut Q Matredderpris til den bergensbaserte gründeren. Siden januar i år har hun laget bakst av grønnsaker som egentlig skulle kastes.

Hindre matsvinn

– Jeg er ekstremt imponert over hva hun har fått til på kort tid. Hun jobber opp mot bærekraftsmålene på en fantastisk fin måte, sier Mette Nygård Havre.

Det er om lag tre år siden Spord, som på den tiden var A-landslagspiller i fotball, diskuterte bærekraftsmål med Statsminister Erna Solberg under Norway Cup.

Det gjorde så pass inntrykk at hun bestemte seg for å satse som gründer ved siden av fotballspill i toppserien.

– Målet mitt har hele tiden vært å bidra til å hindre matsvinn, samtidig brenner jeg for at folk skal spise mer frukt og grønt. Sunn og bærekraftig mat kan smake godt og være et reelt alternativ til typisk fastfood, forteller hun.

Nå er «Helt råe» pizzabunner laget av snåle gulrøtter endelig i markedet. I tillegg kommer både rundstykker og focaccia snart i butikk.

Matredding engasjerer

Markedssjef i Q-Meieriene, Pål Rasmussen, gründer Ingrid Spord og matredder-ekspert Mette Nygård Havre. (Foto: Q-Meieriene)
Markedssjef i Q-Meieriene, Pål Rasmussen, gründer Ingrid Spord og matredder-ekspert Mette Nygård Havre. (Foto: Q-Meieriene)

På emballasjen oppfordrer «Mer enn» forbrukerne til å bruke kjøleskapsrester som pizza-topping for å få en komplett matredderpizza.

Det er som musikk i ørene til matredder-guru Mette Nygaard Havre.

– Jeg er sikker på at forbrukerne ønsker å redusere matsvinnet – de trenger bare en påminnelse om hva som finnes og litt inspirasjon til hvordan man kan gjøre det.

En kamp som gir mersmak Pål Rasmussen, markedssjef i Q-Meieriene, er glad for å være på lag med gründere og matreddere som Nygård Havre og Spord.

«Årets matredder» kåres 14. oktober

14. oktober deler Q-Meieriene ut selve hedersprisen «Årets matredder» på Norges største matredderdag.

– Vi i Q blir hele tiden utfordret av forbrukerne til å gjøre mer for miljøet. Mange av tilbakemeldingene og idéene vi får fra forbrukerne handler nettopp om å finne nye og innovative løsninger for å hindre matsvinn. På vår digitale matredderdag kan alle som vil være med å engasjere seg, sier han.

Q Matredderpris

* Siden 2018 har Q-Meieriene delt ut «Matredderprisen». Meieriet får inn 20-30 nominasjoner til prisen hver måned.

* Matredderprisen er en utmerkelse Q-Meieriene overrekker en organisasjon, privatperson eller andre som gjør det lille ekstra i kampen mot matsvinn.

* Til nå har «Mer enn», Haugen Gardsmat, ISS Kantine ved Nordeahuset, MiljøMarie, Trine på Gården, Kidsa Løvåsbakken, Spildegarden, Mette Nygård Havre, Coor Kantiner for Equinor og Siv som er kokk på SFO Frøyland Skule vunnet prisen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca