Bærum Storkjøkken Matomsorgsprisen14
Bærum Storkjøkken Matomsorgsprisen14

Har du en kandidat til Matomsorgsprisen 2014?

Kjenner du noen som gjør en ekstra innsats for god matomsorg i institusjoner eller kantiner? I 2014 skal Matomsorgsprisen deles ut for niende gang til en fagperson som utmerker seg innen bransjen.

Publisert

Vinneren av Matomsorgsprisen 2013, Bærum Storkjøkken (Hanne Hagen Jensen, til høyre) får blomster og heder fra ett av jurymedlemmene, Janicke Gurijordet. (Foto: Morten Holt)

Matomsorg er ikke bare å tilby et måltid. Matomsorg dreier seg om helhet. Det dreier seg om at rammen rundt måltidet er hyggelig, at måltidet er vel tilberedt, med utgangspunkt i gode råvarer og ernæringskunnskap. Det dreier seg om å ønske sine gjester eller pasienter vel.

Fristen for å sende inn forslag på kandidater til Matomsorgsprisen 2014 er onsdag 10. september, og du sender da inn ditt forslag - med begrunnelse, til epostadressen [email protected].

Prisen deles i år ut onsdag 22. oktober.

Se hvem som har fått prisen tidligere lengre ned i saken

Som gjør en forskjell

"

Tjenesteleder Hanne Hagen-Jensen (midten foran) og en rekke andre glade ansatte som var med da Bærum Storkjøkken fikk Matomsorgsprisen 2013 på Oslo Kongressenter i i fjor. Fra venstre Marit Bekkevold, Fredrik Kristensen, Michael Gvein, Geir Nygård, Anders Weltzin, Wenche Rusten Jacobsen, Steinar Moe, Magnus Nymoen, Eden Gehebreden, Anita Storødegård, Charintiph Nygård, Helen Røstad-Tollefsen, Rong Chen Chu og Eva Høyen. (Foto: Morten Holt)

Matomsorgsprisen deles ut til fagpersoner i kantiner eller institusjoner som gjør en forskjell.

Juryen ser etter kandidater som:

* bedrer kvaliteten på måltidet med tanke på råvarer og ernæring

* ser nytten og viktigheten av å ha trivsel rundt måltidet

* gjør nyskapende arbeid som kan komme hele kokkfaget til gode

* aktivt sørger for å heve og utnytte medarbeidernes kompetanse

* systematisk arbeider for et godt arbeidsmiljø

Kjenner du en i bransjen som gjør nettopp disse tingene, så send inn et forslag til [email protected]

Kost- og ernæringsforbundet og Horeca

"

Gunnar Kvamme fra St. Olavs Hospital i Trondheim fikk Matomsorgsprisen i 2009. (Foto: Morten Holt)

Bak Matomsorgsprisen står Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca. Hensikten er å støtte og motivere fagpersoner som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving innen matomsorg.

Prisen består av et kunstverk, stipend på 30 000 kroner samt et originaldesignet diplom. Prisen deles ut normalt ut i oktober i forbindelse med Tines fagseminar i Oslo.

Du finner ellers vedtekter og skjemaer på Matomsorg.no

Frister og opplysninger

Vedtekter og skjema finner du på Matomsorg.no – og du kan også henvende deg via mailadressen [email protected] hvis du lurer på noe

Har du en god kandidat til prisen i 2014?

Send ditt forslag til [email protected] innen 10. september 2014.

Vinnere av Matomsorgsprisen

Her er de tidligere vinnerne av Matomsorgsprisen:

2006 Albert Brouwer, Sunndal kommune

2007 Harald Birkeland, ISS Catering

2008 Janicke Gurijordet, Nøtterøy Sentralkjøkken

2009 Gunnar Kvamme, St. Olavs Hospital, Trondheim

2010 Henning Stordal, Fazer Food Services

2011 Heracleum bo- og servicesenter, Tromsø

2012 Nils Terje Tangnes, Steffensrud Rehabiliteringssenter , Bøverbru

"

Nils Terje Tangnes fikk Matomsorgsprisen i 2012. (Foto: Morten Holt)

2013 Hanne Hagen Jensen, Bærum Storkjøkken

Vinneren av Matomsorgsprisen 2013 ble Bærum Storkjøkken - ved Hanne Hagen Jensen. Her sammen med juryleder Ivar Villa. (Foto: Morten Holt)

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS