Meyer har nylig flyttet hjem København, etter tre år i New York, der han har startet Great Northern Food Hall, restauranten Agner og nylig Brownsville Community Culinary Center i New York, som skal gi fattige unge en ny fremtid. (Foto: Signe Birck)

Dansk stjernekokk til Lom

Den danske stjernekokken, matgründeren og mannen som var med og startet prisbelønte Noma, Claus Meyer, kommer til Gudbrandsdalen i november.

Publisert
Den danske stjernekokken Claus Meyer deltar på konferansen «Kokken, bonden og reiselivet», som arrangeres i Lom den 13. og 14. november. (Foto: Thomas Grøndahl)

For de aller fleste er nok Claus Meyer kjent for å ha vært med på å starte Michelin-restauranten Noma, som har vært kåret til verdens beste restaurant fire ganger etter 2010.

Den danske kulinariske gründeren og mataktivisten har mange jern i ilden, som er drevet av et glødende engasjement for smakfull, gjerne enkel mat, laget av gode råvarer.

Meyer regnes som grunnlegger av filosofien og revolusjonen «Det nye nordiske kjøkkenet». (Foto: Signe Birck)

En revolusjon i det nordiske kjøkkenet

Meyer regnes som grunnlegger av filosofien og revolusjonen «Det nye nordiske kjøkkenet». De 10-15 siste årene har det skjedd en stor utvikling i restaurant-bransjen i de nordiske landene.

Meyer har nylig flyttet tilbake til København, etter tre år i New York. Der startet han blant annet Great Northern Food Hall og restauranten Agern.

Den 13. og 14. november holder Meyer foredrag under konferansen «Kokken, bonden og reiselivet» som arrangeres i Lom.

Arrangør av konferansen er Opplæringskontoret Brimikjøken, som gir unge kokker utdanning etter Arne Brimi sin matfilosofi. Matfilosofien til stjernekokken fra Lom er også i tråd med «det nye nordiske kjøkkenet».

– Claus Meyer reiser ikke rundt til veldig mange steder. Han reiser til venner, og det er veldig stort for oss og få ham hit til konferansen, sier Arne Brimi.

En trio som trenger hverandre

Arne Brimi ser fram til å ta imot Claus Meyer og flere andre foredragsholdere i Lom i november. (Foto: Mari A. Wedum)

Konferansen «Kokken, bonden og reiselivet» har som mål å engasjere, motivere og skape stolthet på tvers av fagfelt og bransjer. Turisme i Norge har i flere år hatt en enorm vekst, og flere destinasjoner har fått internasjonal oppmerksomhet.

De tre fagfeltene er avhengige av hverandre. Bonden skaffer råvarer og holder vårt unike kulturlandskap ved like. Kokken bruker råvarene, gjerne lokale og kortreiste, og reiselivet selger smak og opplevelser til besøkende, sier daglig leder hos Opplæringskontoret Brimikjøken, Bjørg Aaseng Vole.

Stort å få Meyer til Gudbrandsdalen

Kokken, bonden og reiselivet åpnet påmeldingen til konferansen den 3. september, og det er flere spennende navn på plakaten. Det er stort å få Meyer til Lom.

– Vi er veldig stolte av å få Claus Meyer til Lom. Han er en god formidler og svært opptatt av faget, sier Aaseng Vole.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS