Guro Espeland tar over som daglig leder i Jæder Ådne Espeland etter faren Noralf. Dette er det fjerde generasjonsskiftet i familiebedriften. (Foto: Jæder)

Generasjonsskifte hos Jæder

Guro Espeland (38) tar over stafettpinnen fra sin far Noralf Espeland, og blir ny daglig leder i kjøttforedlingsbedriften Jæder Ådne Espeland AS. Hun overtar roret fra 1. oktober.

Publisert
Guro Espeland tar over som daglig leder for Jæder Ådne Espeland AS fra 1. oktober 2018. (Foto: Jæder)

Guro Espeland har vært innom de fleste avdelingene i fabrikken i løpet av oppveksten.

Utdannet diplom markedsøkonom

I 2004 ble hun utdannet som diplom markedsøkonom, og begynte i bedriften med salg og markedsføring. Hun har mye erfaring med kjedearbeid og produktutvikling. I 2007 ble hun salgssjef, før hun ble markedssjef i 2014.

Noralf Espeland vil fortsatt vil bistå bedriften som forretningsutvikler.

Kjøttvarer til det profesjonelle markedet

Jæder Ådne Espeland AS har spesialisert seg i produksjon av kjøttvarer til det profesjonelle markedet.

Ålgårdsbedriften hadde i 2017 en omsetning 566 millioner kroner og har ca. 100 ansatte. Fabrikken til Jæder har en av Nord-Europas mest moderne maskinparker.

I 2017 ble Hå Kylling AS etablert, der Jæder eier 50 prosent av aksjene.

Les også: Kortreist Jæren-kylling fra Jæder

«Jæder ønsket å sikre tilgang til førsteklasses lokal kylling. Våren 2018 lanserte bedriften også en vegetarburger for å teste ut nye markeder», heter det i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS