Ta og Clausen NM i maskinoppvask
Ta og Clausen NM i maskinoppvask

Jevn kamp om seieren i NM i maskinoppvask

Bare tre poeng skilte vinneren Unni Clausen fra Rica Stiklestad Hotel og Varaporn Ta Seangwichai fra Morten’s Kro i finalen i NM i maskinoppvask.

Publisert

Unni Clausen (til høyre) fra Rica Stiklestad Hotel vant knepent foran Varaporn Ta Seangwichai fra Morten’s Kro i finalen av NM i maskinoppvask. (Foto: Morten Holt)

Poengsummene de to oppnådde i finalen var de desidert høyeste gjennom 17 heat i konkurransen. Clausen fikk 520 poeng av 538 oppnåelige, mens Sewangwirhai, eller bare «Ta», som hun blir kalt, fikk 517 poeng.

«Ta» gikk rett til finalen, mens Clausen måtte innom en semifinale mot Iveta Merava fra Nortura. Den kampen vant Clausen med 494 mot 488 poeng.

Endelig til topps

Etter sølv i 2009 gikk Unni Clausen helt til topps i NM i maskinoppvask i 2014. (Foto: Morten Holt)

Begge de to finalistene har også tidligere gjort det bra i NM i maskinoppvask. Unni Clausen ble nemlig nummer to i 2009, men tok nå steget helt til topps.

Fjerde gang

Hektisk i oppvasken i finalen av NM i maskinoppvask. (Foto: Morten Holt)

NM i maskinoppvask ble arrangert for fjerde gang på Smak-messen. Formålet er å feste oppmerksomheten på hygiene generelt og maskinoppvask spesielt. Alle som jobber innenfor storkjøkken er invitert til å delta: hoteller, restauranter, catering, institusjonskjøkken og kantiner, kafeer, konditorier og kaffebarer.

Konkurransen vekket stor oppmerksomhet i hall C.

Frem i lyset

Unni Clausen i aksjon i finalen av NM i maskinoppvask 2014. (Foto: Morten Holt)

Fyller viktig funksjon

Iveta Merava fra Nortura ble nummer tre i NM i maskinoppvask 2014, som ble arrangert på Smak 2014. (Foto: Morten Holt)

Medarbeiderne i oppvasken fyller en av de aller viktigste funksjonene i bedriften.

– Formålet med Norsk Mesterskap i Maskinoppvask er nettopp å feste oppmerksomheten på hygiene generelt og maskinoppvask spesielt. Det har vært en lang og omstendelig prosess fram til finalen på Smak 2014: Alle som jobber innenfor storkjøkken ble invitert til å delta: hoteller, restauranter, catering, institusjonskjøkken og kantiner, kafeer, konditorier og kaffebarer, sier Arne Dalseng, daglig leder i BFSN, som arrangerer konkurransen.

Kvaliteten hevet

– Oppslutningen oppfyller våre forventninger, og vi er veldig fornøyd med kvaliteten på den maskinelle oppvasken som årets konkurranse avspeiler. Vi håper og tror det er uttrykk for en generell heving av kvaliteten på den maskinelle oppvasken i norske storkjøkken, kommenterer Arne Dalseng.