Aron Espeland (til høyre) vant Yrkes-NM for kokker. Her er han sammen med Øyvind Bøe Dalelv. (Foto: Morten Holt)

Seiret i Yrkes-NM

Aron Espeland (kokk) fra Vaaghals, Morten Ridderseth (resepsjonist) fra Hurtigruten, Magne Andreas Gaut (servitør) og Cathrine Olsen (baker) vant sine respektive klasser i Yrkes-NM. Alle er kvalifisert for Yrkes-EM i 2020.

Publisert

Oppgaven til kokkene var å lage en forrett og en hovedrett på 1,5 time. Det ble tildelt en «mystery basket» med norske råvarer med internasjonal touch.

Aron Espeland var commis for Øyvind Bøe Dalelv da Bøe Dalelv havnet på sølvplass i Årets kokk 2017, knepent slått av Christian A. Pettersen, som nå er vår Bocuse d’Or-kokk. Nå tok han steget helt til topps, foran Oskar Bergesen fra Brasserie Blanche og Oline Østebø Mæland fra Kommandanten.

Under finner du resultatene fra bransjekategoriene som berører horeca- og dagligvarebransjen.

Aron Espeland (til høyre) sammen med Even Ramsvik og Øyvind Bøe Dalelv. (Foto: Morten Holt)

Kokk

1. Aron Espeland, Restaurant Vaaghals, Oslo

2. Oskar Bergesen, Brasserie Blanche, Oslo

3. Oline Østebø Mæland, Restaurant Kommandanten, Trøndelag

De tre beste resepsjonistene i Yrkes-NM. fra venstre Ole-Henrik Stølen. Morten Ridderseth og Martin Josefsen. (Foto Privat)

Dommerne i kokkekonkurransen var Svein Magnus Gjønvik, Helge Johansen, Mark Hichton, Pauls Steinar Dalaker og Sara Osuma.

Resepsjonist

1. Morten Ridderseth, Hurtigruten, Nord-Norge

2. Martin Josefsen, Hotel Zander K, Hordaland

3. Ole-Henrik Stølen, Clarion Hotel Energy, Rogaland

Oppgaven for resepsjonistene var ulike oppgaver innen service: Teori, rollespill innsjekk, utsjekk, klagebehandling, turistinformasjon, nødsituasjon og gjestebehandling.

Dommere var Mailene Balkøy, Maren Almhjell Olsen, Rita Ludvigsen og April Gil Borck.

Servitør

1. Magne Andreas Gaut, To Rom og Kjøkken, Trøndelag

2. Julie Jünger, Renaa Restauranter, Rogaland

3. Arne Kristian Birkelund Bævre, Bryggekanten Brasserier og Baches Bar AS, Møre og Romsdal og Kristoffer Slørdal, Oslo Militære Samfund, Oslo

Oppgaven var «Boxing» av bord, bretting av servietter, vinlukting, brennevinslukting, transjering av appelsin og ost, bar, flambering av Crepe Suzette, tartar og dekantering av vin.

Dommere i servitørkonkurransen var Ann Mari Wang-Johannessen, Frida Elise Willard Bjørkvold, Camilla Laiho Trondsen og Mathias Toresen,

Baker

1. Cathrine Olsen, Fardal bakeri og konditori, Akershus

2. Caroline Hetland Åsen, W.B Samson, Oslo

Dommere var Emmanuel Rang, Gunnar Solberg og Amund Skrutvold.

Butikkslakter

1. Sandra Ellevog Antonsen, Meny Asker, Akershus

2. Jesper Nilsstua, Meny Skedsmo senter, Akershus

3. Hedda Samdahl Weltz, Meny Røa, Oslo

Dommere var Bjørn Tore Teigen, Vibeke Bjønnes og Stian Gundersen.

Kjøttskjærer

1. Hege Klepp, Nortura Steinkjer, Trøndelag

2. Tobias Moe Arnesen, Nortura Tønsberg, Vestfold

3. Harald Valstad, FG Kjøttsenter, Oslo

Dommere var Vigleik Haugen, Ivar Johnny Hellerud, Petter Kildebo og Magne Brevik.

Sjømathandler

1. Christian Holth Clasen, Meny Skedsmo senter, Akershus

2. Ole Solli Hermansen, Meny Liertoppen, Buskerud

3. Jonathan Octavio Eliassen Nunez, Meny Høvik, Akershus

Dommere var Christina Sollie, Stian Gundersen, Jeppe Henriksen og Joachim Henriksen.

Se alle vinnerne i Yrkes-NM på Worldskills.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS