Kjell Engø (il høyre) er nytt æresmedlem i NKL. Her sammen med president i NKL, Kyrre Dybdal.
Kjell Engø (til høyre) er nytt æresmedlem i NKL. Her sammen med president i NKL, Kyrre Dybdal.

Nytt æresmedlem i NKL

Kjell Engø er utnevnt til nytt æresmedlem i Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Æresmedlemskap i NKL tildeles medlemmer som har gjort en spesiell innsats for Norske Kokkers Landsforening gjennom år.

Les også: Sigrid Rafaelsen fra Umami Harstad er «Årets kjøkkensjef 2024».

Les også: Martine Espeland er «Årets Young Chef 2024»

Les også: Kyrre Dybdal gjenvalgt som president i NKL

Les også: Lærlingekompaniet er Årets lærebedrift i kokkefaget

Juryens begrunnelse

Dette er juryens begrunnelse:

Personen som vil motta denne heder, har vært medlem siden 1992. Vedkommende har vært virksom i mer enn en av NKLs foreninger, og har deltatt aktivt i NKLs aktiviteter.

I 2009 var æresmedlemmet med å opprette en ny forening i NKL. Her har vedkommende vært et aktivt medlem av styret helt fram til 2023, og vært skriver i nesten 20 år. Vedkommende har ellers vært med i styret sammenhengende siden 2009, frem til 2023.

Personen har alltid jobbet hardt for å fremme kokkfaget gjennom tilrettelegging av aktiviteter, oppfordret til konkurranser for elever og lærlinger.

Mini Chefs, som i de senere år har blitt en bra rekrutteringsaktivitet i denne foreningen, har vedkommende også vært en pådriver for.

Det nevnes aktiviteter som:

• Bondens marked.

• Fra jord til bord.

• Barnas kokkeskole.

• Høstmarked i Tvedestrand.

• Tall Ship Race.

• True Crime Festival i Arendal.

• Dommer i Asko servering Sørlandscup mm.

• Flere landsmøter.

Personen har vært en stor inspirator og støttespiller for sin forening gjennom alle år. Hans lynne, smitter over på alle, og med en positiv og vennlig personlighet, har han gitt av seg selv i alle år. Som lærer i alle disse årene, har han vist stor interesse for faget og vert en inspirator for elevene. Han er en vi kan stole på. Han stiller alltid opp, og det er sjeldent eller aldri nei i hans munn.

Med disse ord utnevner Norske Kokkers Landsforening Kjell Engø til æresmedlem.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS