Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg fra Thon Hotel Lofoten ble nummer to i Årets unge kokk 2021. Etterpå har hun vunnet sølv i NM i kokkekunst og er tatt ut på Community Catering-landslaget.
Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg fra Thon Hotel Lofoten ble nummer to i Årets unge kokk 2021. Etterpå har hun vunnet sølv i NM i kokkekunst og er tatt ut på Community Catering-landslaget.

Utsatt påmeldingsfrist for Årets unge kokk

Fristen for innsending og mulig deltakelse i Årets unge kokk er utsatt til 26. mars.

Andrea Svendsen fra Bula Bistro i Trondheim vant Årets unge kokk i 2021.
Andrea Svendsen (midten) fra Bula Bistro i Trondheim vant Årets unge kokk i 2021. Til venstre commis Melina Wang Brekke og til høyre coach Reneé Fagerhøi.

Konkurransen arrangeres i Stavanger konserthus mandag 18. september, samtidig som Årets kokk arrangeres.

– Vi har mottatt svært gode søknader til Årets kokk og Årets unge kokk så langt, og ser frem til å lansere kandidatene til Årets kokk i slutten av mars og til Årets unge kokk i april, sier daglig leder for Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig.

Må være under 25 år

Poteter, høyrygg, rotgrønnsaker og meieriprodukter: I konkurransen om å bli Årets unge kokk 2023, utfordres deltakerne til å jobbe med modernisering av klassiske norske råvarer.

Konkurransen Årets unge kokk retter seg mot kokker under 25 år, som skal ha med en hjelper (commis) i aktiv lærekontrakt.

For å bli en av kandidatene, må de unge kokkene først overbevise juryen fra det norske Bocuse-akademiet om at de besitter den nødvendige fagkunnskapen og de personlige egenskapene som kreves for å hevde seg i denne konkurransen.

Søknadsfrist er nå 26. mars 2023.

Se innsendelsesoppgaven nederst i saken.

Deltakelse gir gode muligheter

I 2021 ble Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg fra Thon Hotel Lofoten i Svolvær nummer to i Årets unge kokk, en konkurranse som Andrea Svendsen fra Bula Bistro vant.

Etter den bragden har Rithisirikrerg også vunnet sølv i NM i kokkekunst i 2022, og hun får dermed representere Norge i Nordic Chef i juni 2023. Hun er nylig også tatt ut på Community Catering-landslaget.

Les også: Dette er de nye norske kokkelandslagene (februar 2023)

Her finner du innsendelsesoppgaven for Årets unge kokk.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS