Martine Espeland er tildelt prisen «Årets Young Chef 2024». Det skjedde på NKLs Landsmøte i Tromsø denne helgen. Til venstre president i NKL, Kyrre Dybdal, og til høyre Nilsen Flatmark.
Martine Espeland er tildelt prisen «Årets Young Chef 2024». Det skjedde på NKLs Landsmøte i Tromsø denne helgen. Til venstre president i NKL, Kyrre Dybdal, og til høyre Nilsen Flatmark.

Kåret til årets unge kokk av NKL

Landslagsutøver Martine Espeland har fått prisen «Årets Young Chef 2024». Det skjedde på NKLs Landsmøte i Tromsø denne helgen.

Martine Espeland.
Martine Espeland da hun ble kåret til Årets commis i Årets kokk.

«Årets Young Chef» er NKLs pris til en ung kokk under 25 år, og deles ut for å anerkjenne en ung faglært kokk som har hatt et positivt utbytte av sitt yrke, og som har gjort en utmerket jobb for å fremme kokkeyrket.

Les også:  Sigrid Rafaelsen fra Umami Harstad er «Årets kjøkkensjef 2024».

Les også: Kyrre Dybdal gjenvalgt som president i NKL

Les også: Lærlingekompaniet er Årets lærebedrift i kokkefaget

Les også: Kjell Engø er nytt æresmedlem i NKL

Juryens begrunnelse

Dette er juryens begrunnelse:

«Årets Young Chef» kan sies å være født inn i faget, begge foreldrene var kokker og svært aktive i bransjen. Hun kommer fra en region der kortreiste råvarer og tradisjoner står høyt i kurs. Gjennom oppveksten var årets prisvinner bestemt på en karriere i kokkeyrket, selv om fotball var en svært profilert aktivitet på hjemstedet.

Etter ungdomskolen, VG1 og VG 2 på en kjent videregående skole, fulgte «Årets Young Chef» sin brors fotspor til hovedstaden, til en av fagets absolutte mestere og en innholdsrik læretid.

Kjærligheten til kokkeyrket utviklet seg under læretiden, og hun søkte raskt større utfordringer.

Den unge kokken vi snakker om var tidlig opptatt av kokkekonkurranser, og har tross sin unge alder etterlatt seg tydelige avtrykk i verdens største, mest betydningsfulle og mest mangfoldige kokkekonkurranser.

«Årets Young Chef» setter svært strenge krav til seg selv og de hun samarbeider med, og dagen begynner ofte med en treningsøkt på «senteret» før byen våkner til liv.

Hennes energi, gode humør og brede smil er til inspirasjon for mange, og vinneren har ikke NEI i sin ordbok. Denne unge kokken stiller opp på mange aktiviteter, for å motivere og inspirere ungdommer til å velge en livslang karriere i kokkeyrket.

Årets Young Chef, jobber i dag som Pastry Chef, og det er de søte elementene i enhver meny som er hennes daglige virke.

«Årets Young Chef» har tidligere blitt tildelt prisen Årets commis i Årets kokk-konkurransen, hun har vunnet to sølvmedaljer med juniorkokkelandslaget, i VM 2022 og i OL 2024. Hun laget verdens beste dessert under OL 2024, og for kort tid siden ble hun «Winner Over All» i Global Pastry Chef Challenge i Rimini. Neste år er hun Norges kandidat i verdensfinalen, og et opplagt valg når de norske kokkelandslagene skal konkurrere i Culinary World Cup.

«Årets Young Chef 2024» er Martine Espeland.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS