Restaurant Under med kjøkkensjef Nikolai Ellitsgaard er en av tre nominerte tl Årets kjøkken. (Foto: Morten Holt)

Nominert til Matprisen 2019

De nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen er klare. Blant årets nominerte har vi Godt Brød, Hurtigruten, ArktiskMat, Rest og Under. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Vippa i Oslo 11. november.

Publisert
Restaurant Under. (Foto: Morten Holt)

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser.

– For sjette gang arrangerer vi en prisutdeling for de som bidrar til å skape en bedre og mer smakfull verden. Måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp, sier juryleder for Matprisen 2019, Idun Bjerkvik Leinaas.

Under finner du alle de nominerte i de forskjellige kategoriene.

Tidligere medarbeider i Storkjøkken, nå Horeca, Heinrich Jung, er nominert til Matprisen 2019. (Foto: Matprisen)

Matprisen

Heinrich Jung, Hedmark

Jon-Frede Engdahl, Oslo

Restaurant REST i Oslo er nominert i kategorien Årets kjøkken. (Arkivfoto: Morten Holt)

Stokkøya-gruppen, Trøndelag

Årets kjøkken

REST, Oslo

SÖL, Rogaland

Restaurant SÖL er en av de nominerte i kategorien Årets kjøkken. (Foto: Fredrik Ringe)
Homlagården er en av tre nominerte til Årets produsent. (Foto: Homlagården)

Under, Vest-Agder

Saken fortsetter under bildet

Årets produsent

Homlagarden, Hordaland

Ille brød, Oslo

Salsus, Hedmark

Vinneren av NM i kokkekunst i 1999, Tommy Østhagen, er nominert til kokkeprisen. (Foto: Liz Buer)

Årets formidler

ArktiskMat, Nordland

Bak maten - en podcast om bærekraft

Kjøkkenet på Hurtigruten er en av de nominerte til Årets storkjøkken. Her F&B-manager for Hurtigruten, Freddy Bruu. (Foto: Ørjan Bertelsen)

Bondens Marked Norge

Kokkeprisen

Daniel Jamal Elhomsi, Oslo

Trasti & Trine er nominert til Debioprisen. (Foto: Stefan Bellika)

Mette Beate Evensen, Trøndelag

Tommy Østhagen, Oslo

Årets storkjøkken

Godt Brød, Oslo, Akershus, Trøndelag, Hordaland, Rogaland

Hurtigruten

Lava Oslo, Oslo

Debioprisen

Hrímnir Ramen, Oslo

Tilstede mat og mer, Vest-Agder

Arktisk Mat er en av tre nominerte i kategorien Årets formidler. (Foto: Lovise Myrnes Steinrud)

Trasti og Trine, Finnmark

Utfordrerprisen

NKL

Sandnes kommune, Rogaland

VGs matbørs

Barne- og ungdomsprisen

Bydel St.Hanshaugen, Oslo

Holt læringstun, Troms

Steinerbarnehageforbundet

Stolt over nominering

– Vi er beæret over å bli nominert til Matprisen! Vi er kjempestolte over at Arktisk Mat, som startet som et lite skoleprosjekt, drevet frem av elever i samarbeid med lokalt næringsliv, nå er nominert til en av Norges gjeveste priser. Dette gir oss drivkraft og motivasjon til å fortsette med å promotere matlidenskapen og mathåndtverket, samt øke kompetansen til neste generasjon med «mat-helter», stråler Per Tor Tørrisen, prosjektleder for ArktiskMat, som er nominert i kategorien Årets formidler.

– Vi er ekstremt stolte av å bli nominert til Debioprisen. Lokale, sesongbaserte og Debio-sertifiserte økologiske råvarer er fundamentalt for kjøkkenet vårt. Vi satser på sunn og bærekraftig mat som hverdagsmat - med en deilig, varm skål av ramen nudelsuppe, sier daglig leder David Quist i Hrimnir Ramen.

Juryen

Årets jury består, i tillegg til Idun Bjerkvik Leinaas, av Andreas Viestad (forfatter og matskribent), Ingrid Kleiva Møller (fagrådgiver i Framtiden i våre hender) Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde Korsvold Gård), Morten Karlsen (direktør innkjøp og verving, NHO Reiseliv), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget), Hanne Frosta (verksmester på Ulvsnesøy) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).

Matprisen arrangeres i samarbeid med Coop, Meny, Rema 1000, Millum og Matinfo, Tine, Økologisk Norge, Nores, Grundig, Norges Bondelag og Vippa.

Prisutdelingen finner sted 11. november 2019.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS