Finnøy Havstuer feirer 25-årsjubileum i 2017. (Foto: Finnøy Havstuer)

Finnøy Havstuer feirer 25 år

Restauranten Finnøy Sjøhus ble åpnet 13. juni 1992 av brødrene Kjetil og Runar Myklebust, og kan i år (i dag) feire 25-årsjubileum.

Publisert

Et år senere kjøpte de gamle Finnøy Skole, og fikk senere leiekontrakt på Barakkå til Finnøy Motor. Disse ble bygd om til pensjonat. I 1997 kjøpte brødrene Myklebust Ona Handel, som i dag er Ona Havstuer.

Deretter var den en større utbygging til 20 millioner kroner, og selskapet ble delt i eiendomsselskapet Havstuene A/S og driftsselskapet Ona og Finnøy Havstuer A/S.

Foto: Finnøy Havstuer

En del av Classic Norway

De første hotellrommene ble tatt i bruk 1. november 2001. Året etter ble flere hotellrom på Finnøya, samt leiligheter og restaurant på Ona Havstuer, ferdigstilt.

Foreløpig siste tilskudd på Finnøy Havstuer er badelandet Håp i Havet, som ble åpnet 27. juli 2008, og overnattingsbygget Holmen, som stod ferdig i juni 2013.

Ona og Finnøy Havstuer er i dag en del av Classic Norway – som har destinasjoner fra Fevik i sør til Lofoten i nord.

Les også: Har utviklet sin egen akevittpølse

220 sorter akevitt

Finnøy Havstuer har i dag 50 overnattingsrom og restaurant med kapasitet til 150 gjester. Bygget, som blir kalt «Butikken», huser i dag Norges største samling av norsk akevitt med over 220 ulike sorter.

I april 2016 ble Ona og Finnøy Havstuer sertifisert som skjenkested for norsk akevitt av Norske Akevitters Venner.

Les også: Landets største utvalg av norsk akevitt

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS